Spitalul Judeţean din Baia Mare, cel mai bun rezultat în urma evaluării ANMCS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a obţinut ”nivelul acreditat” din partea Atorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Unitatea medicală a fost evaluată în cursul săptămânii trecute de o comisie a ANMCS.

Pentru a putea primi acreditarea, unităţile medicale trebuie să îndeplinească anumiţi indicatorii de evaluare. ”În urma evaluării, fiecare spital este încadrat într-un nivel de acreditare, în funcţie de calitatea serviciilor oferite pacientului. ”Nivelul acreditat” se acordă pentru îndeplinirea a cel puţin 85% din indicatorii de evaluare, ”nivelul acreditat cu încredere ridicată” se referă la îndeplinirea unui procent cuprins între 75 şi 84,9%, categoria ”acreditat cu încredere medie” se acordă spitalelor care îndeplinesc un procent de 45 – 74,9% din numărul de indicatori, iar unităţile care îndeplinesc mai puţin de 45% dintre indicatori primesc calificativul ”nivel neacreditat”. Scopul acreditării este acela de a creşte continuu calitatea serviciilor medicale”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean din Baia Mare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a îndeplinit 99 % din indicatori. Din 2.458 de indicatori care au fost evaluaţi de comisia ANMCS, la finalul celor cinci zile de verificări s-au identificat 23 de neconformităţi, care au fost asumate de conducerea instituţiei spitaliceşti. ”Acest procent de îndeplinire a indicatorilor, de peste 99%, situează Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pe primul loc la nivel naţional, fiind cel mai bun rezultat înregistrat la nivelul spitalelor judeţene publice din ţară, până în prezent. În viitorul apropiat, urmează evaluări şi la alte unităţi spitaliceşti”, mai arată managerul spitalului.

O comisie a Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (instituţie cunoscută sub denumirea de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor  - CoNAS) a fost prezentă în Baia Mare în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015. Cei patru reprezentanţi ai ANMCS, precum şi preşedintele instituţiei de acreditare au venit în Baia Mare pentru a evalua calitatea serviciilor medicale de care beneficiază pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în vederea acreditării unităţii spitaliceşti. Indicatorii cuprinşi în evaluare s-au referit atât la serviciul medical, cât şi la condiţiile hoteliere şi serviciile nemedicale care sunt oferite pacienţilor, arată Biroul de presă al unităţii.

Spitalele au nevoie de această acreditare pentru a putea semna contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi a primi finanţări în vederea decontării serviciilor medicale, iar până anul viitor în iulie, toate spitalele trebuie să fie evaluate.

Mai puteţi citi:

De ce e bine să facem un set de analize cu regularitate şi care sunt investigaţiile care ar trebui făcute an de an, în funcţie de vârstă - explicaţia medicilor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite