Rezultatele finale la referendum în judeţul Maramureş: aproximativ 130.000 de maramureşeni au răspuns „DA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maramureşenii au votat în număr mare „DA” la referendum. FOTO: Arhivă
Maramureşenii au votat în număr mare „DA” la referendum. FOTO: Arhivă

Biroul Electoral Judeţean Maramureş a centralizat datele înregistrate în procesul electoral la referendumul naţional. Peste 120.000 de maramureşeni cu drept de vot au răspuns „DA” la prima întrebare, iar la cea de-a doua întrebare au răspuns afirmativ peste 130.000 de votanţi.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Maramureş, la întrebarea nr. 1 – privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie – au fost au participat la vot 158.445 alegători din cei 426.229 persoane înscrise pe lista pentru referendum. Numărul voturilor valabil exprimate cu răspunsul „DA” a fost de 129.922, iar cele exprimate cu răspunsul „NU” a fost de 20.792. De asemenea, au fost centralizate un număr de 7.741 de voturi nule.

La întrebarea nr.2 – privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe şi-au exercitat dreptul la vot 158.672 alegatori. Numărul voturilor valabil exprimate cu răspunsul „DA” a fost de 130.799, iar cele exprimate cu răspunsul „NU” a fost de 19.865. Număr voturi nule 8008.

Citeşte şi

Alegeri europarlamentare - Rezultate parţiale în Maramureş. PNL, marele câştigător în fieful PSD. USR PLUS, victorie detaşată în Baia Mare

Prima reacţie a PSD după înfrângerea catastrofală la europarlamentare în fief social-democrat: „PSD nu a ştiut să răspundă valului de ură“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite