Promisiuni la Colegiul Director PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma Colegiului Director Naţional al Partidului Democrat Liberal ce a avut loc sâmbătă, la Baia Mare, democrat-liberalii  promit schimbări majore pentru viitorul ţării. Pe lângă criticile aduse actualului sistem de guvernare, politicienii au propus şi o sumedenie de soluţii pentru îmbunătaţirea traiului în România.

Pe lângă discuţiile purtate pe seama alegerii unui candidat pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, democrat liberalşii au semnat la Baia Mare o rezoluţie prin care se angajează să suţină clasa mijlocie din România. La  întâlnirea Colegiului Director Naţional al PDL au participat Vasile Blaga, Elena Udrea, Catalin Predoiu, parlamentari ai PDL, senatori şi deputaţi, toţi preşedinţii de organizaţii judeţene din tara, membri BPJ, consilieri judeţeni şi lideri de organizaţii locale din Maramureş. Pe lângă criticile aduse Guvernului Ponta, dar şi candidaţiilor la europarlamentare, membrii PDL au demarat un Proiect Naţional de Susţinere a Clasei de Mijloc care are ca scop principal ajutorarea micilor întreprinzători din România prin reducerea fiscalităţii, eliminarea abuzurilor birocratice, protecţia producătorilor dar şi accesul la finanţare europeană. 

„De succesul clasei de mijloc depind şi echilibrul intern în perioade dificile şi integrarea reală în circuitul economic european. Numai clasa de mijloc poate garanta libertatea economică şi autonomia individului. În lipsa unei clase de mijloc puternice, România va continua să se bazeze pe împrumuturi şi pe acorduri de supravieţuire. Partidul Democrat Liberal porneşte proiectul naţional de susţinere a clasei de mijloc. Proiectul nostru e anti-socialist şi pro-dezvoltare. PDL îşi va prezenta iniţiativele şi va absorbi propunerile mediului de afaceri. Acest proces se va finaliza cu măsuri practice. Ţintele acestor măsuri sunt: reducerea fiscalităţii şi eliminarea abuzurilor birocratice, protecţia producătorilor, garantarea competiţiei corecte şi accesul la finanţarea europeană“, se arată în document. 

De asemenea, după cum mai marii partidului au explicat, un guvern PDL ar avea ca şi rezultat nu doar creşterea competitivităţii mediului de afaceri, dar şi susţinerea temeinică a agriculturii româneşti cât şi investiţii majore în infrastructură. Un alt subiect discutat a fost posibilitatea înfiinţării unui centru politic de dreapta care să cuprindă PDL, Mişcarea Populară, Forţa Civică, dar şi Partidul Naţional Liberal dar şi despre dorinţa de a alege un singur membru PDL pentru a candida la viitoarele alegeri prezidenţiale. 

Vasile Blaga a negat că va candida la prezidenţialele de anul viitor

Candidatul PDL la prezidenţiale va fi desemnat prin votul tuturor membrilor de partid

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite