Podul de legătură între Maramureş şi Sătmar, aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook Gabriela Tulbure
Sursa Facebook Gabriela Tulbure

Execuţia noului pod peste Someş care va face legătura între judeţele Maramureş şi Satu Mare este în grafic. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 3.2 milioane de euro

În 2018, în dreptul localităţilor Seini din judeţul Maramureş şi Pomi (judeţul Satu Mare) au fost demarate lucrările pentru un nou pod peste râul Someş, menit să facă legătura între cele două judeţe. Lucrările par a fi în grafic, iar acum podul este aşezat, putând fi traversat cu piciorul, momentan de către muncitorii din şantier. Anunţul a fost făcut chiar de către primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure. 

”Am promis în luna septembrie, împreună cu constructorul, că la finele lunii octombrie, început de noiembrie, podul peste Someş va uni cele două localităţi, Seini şi Pomi. Iată că azi am trăit împreună cu primarul Cosmin Krisan bucuria de a ne vedea uniţi, judeţele Maramureş şi Satu Mare având o nouă legătură, care va aduce numai beneficii zonei. O zi istorică, în care practic, podul este aşezat, putând fi traversat cu piciorul, pentru moment doar de către harnicii constructori. Fiecare etapă, zi de lucru ne aduce tot mai aproape de momentul în care podul va fi practicabil, o lucrare pe cât de utilă, pe atât de atrăgătoare, cu căi de acces moderne, iluminate şi bine executate”, a scris aceasta pe pagina sa de facebook.

Cele mai apropiate poduri peste râul Someş de oraşul Seini se află la 18,7 kilometri amonte, podul de pe DJ 193 de la Ardusat, iar în aval la 55.3 kilometri, podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, rezultând că pe o lungime a râului de 74 de kilometri nu este nici un pod. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Podul rutier de la ieşirea din Buzău spre Brăila a fost redeschis

Cel mai scump pod din istoria României riscă să devină un „muzeu“. PNL „aruncă pisica“ în curtea Comisiei Europene

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite