În Maramureş se circulă în condiţii de iarnă. Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii FOTO: Adevărul
Vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii FOTO: Adevărul

Atenţie şoferi! La această oră, vizibilitatea în trafic este redusă sub 100 de metri pe DN18, în Pasul Prislop. Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă.

Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi carosabil umed, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.  

Toate sectoarele de drumuri naţionale au partea carosabilă umedă.  Angajaţii societăţilor de drumuri naţionale nu intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat trei tone de material antiderapant în Pasul Gutâi (poduri, podeţe şi unde sunt curenţi de aer rece), respectiv pe Dealul Pietriş, în scopul prevenirii apariţiei poleiului. Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naţionale. Vântul suflă liniştit.

Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia  Cavnic-Băiuţ;  DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6km). La Cavnic termometrele arătau valoarea de -7 grade Celsius. 

Precipitaţii sub formă de ploaie au căzut pe sectoarele de drumuri judeţene din zona oraşului Cavnic. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit cu 20 utilaje şi au răspândit 131 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Atenţie şoferi! Pe sectoarele de drumuri judeţene din zona de munte se semnalează pe carosabil tronsoane de drum cu polei. Celelalte sectoare de drumuri judeţene au carosabilul curat, dar umed. Nu au fost semnalate probleme sau perturbări ale traficului rutier.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite