FOTO ÎPS Iustinian Chira a fost numit cetăţean de onoare al Maramureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎIPS Justinian a fost numit cetăţean de onoare al Maramureşului
ÎIPS Justinian a fost numit cetăţean de onoare al Maramureşului

În cadrul unei festivităţi emoţionante, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a acordat azi titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş” Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian Chira - Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Hotărârea acordării acestei distincţii a fost aprobată de Consiliul Judeţean Maramureş, cu unanimitate de voturi, în şedinţa din 28 mai 2014. La festivitate au participat reprezentanţi ai administraţiei judeţene, ierarhi şi un număr mare de invitaţi.

Vizibil emoţionat, Înalt Prea Sfinţia Sa Justinian Chira a declarat că această zi este una foarte importantă şi a mulţumit pentru onoarea acordată. „Nu m-am aşteptat, pentru că niciodată n-am meritat acest titlu. M-am considerat nevrednic. Mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru ce mi-a rânduit. În aceste zile, recunoştinţa e o virtute foarte rară. Dacă fiecare om ar fi recunoscător faţă de Dumnezeu şi faţă de fraţii săi, viaţa noastră ar fi alta. Noi, cu toţii n-am fi realizat nimic dacă Dumnezeu nu ne-ar fi binecuvântat cu colaboratori. De aceea, îi mulţumesc Prea Sfinţiei Sale Iustin pentru toate cele ştiute şi neştiute, dar care nu vor rămâne nerăsplătite de Dumnezeu. În tot ce am făcut în viaţă, m-am întrebat mai înainte: ce-ar face Iisus dacă ar fi în locul meu? Să ne punem această întrebare de fiecare dată!” a spus IPS Justinian Chira.
 

Preşedintele Zamfir Ciceu a dat citire Hotărârii Consiliului Judeţean Maramureş nr. 24 din 28 mai 2014, prin care se acordă acest titlu, dar a punctat şi o serie de repere biografice ale Înalt Prea Sfinţiei Sale Justinian Chira. Alături de diploma, placheta şi legitimaţia de Cetăţean de Onoare, preşedintele i-a oferit drept cadou un steag al judeţului Maramureş şi câteva cărţi pentru biblioteca Episcopiei. 


La finalul festivităţii artiştii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania i-au cântat Înalt Prea Sfinţiei Sale „La mulţi ani”, dar şi un scurt concert de romanţe.

Justinian, monahul care l-a ocrotit pe Steinhardt şi omul care nu cunoaşte ura

Nicolae Steinhardt, „ovreiul“ ce a găsit creştinismul într-o rangă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite