Finanţări pentru cultură, tineret, sport şi asociaţii şi organizaţii neguvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali băimăreni au votat mai multe proiecte de hotărâre care prevăd finanţările ce vor reveni culturii, sportului, teneretului, dar şi unor ONG-uri. Fondurile vor fi alocate din programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local.

Printre proiectele votate de Consiliul Local se număra alocarea sumei de 190.000 de lei pentru domeniul cultural, pentru sport s-a alocat suma de 201.000 de lei şi 36.000 de lei pentru activităţile nonprofit de interes general în domeniul tineretului. Nici asociaţiile şi fundaţiile din Baia Mare nu au fost uitate, opt dintre acestea primind finanţări nerambursabile de aproximativ 180.000 de lei.  
 

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat bugetul pentru cea de a treia Gală a Sportului Băimărean, pentru anul 2014 acesta fiind de 260.000 de lei. Evenimentul va avea loc în dată de 7 aprilie, iar în cadrul acestuia vor fi premiaţi sportivii legitimaţi la cluburi băimărene care au obţinut rezultate deosebite în anul precedent.  Aleşii locali au votat şi cuantumul burselor pentru elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru anul şcolar 2014-2015 acestea fiind de 100 de lei pentru bursă de performanţă, 50 de lei pentru bursă de merit, 50 de lei pentru bursă de studiu şi 50 de lei ajutorul social. 

Citeşte şi:

Bugetul de stat pe 2014, dureros pentru Maramureş. Mai puţini bani pentru dumuri, asistenţă socială şi elevi

Bugetul municipiului Baia Mare a fost votat în unanimitate

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite