Eurovision România va avea loc la Baia Mare. Cât va cheltui municipalitatea pentru organizarea spectacolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătăin Cherecheş şi Iuliana Marciuc   Foto: Angela Sabău
Cătăin Cherecheş şi Iuliana Marciuc   Foto: Angela Sabău

Selecţia pentru piesa care ne va reprezenta ţara la Eurovision va avea loc în Baia Mare. Decizia a fost luată de TVR, organizatorul evenimentului, după ce Consiliul Local a venit cu propunerea de colaboare.

Eurovision va avea în acest an o importanţă aparte pentru băimăreni, pentru că anul acesta spectacolul pentru selecţia piesei care ne va reprezenta ţara la concursul muzical va avea loc în Baia Mare. Consiliul Local a propus colaborarea cu TVR în acest sens, iar azi Iuliana Marciuc a fost prezentă la Primăria Baia Mare, unde a susţinut o conferinţă de presă pe această temă.

”Pentru noi, autoritatea locală, este o mândrie să avem acest parteneriat cu Televiziunea Română şi cu toţi cei care sunt profesionişti în a organiza un astfel de eveniment de mare amploare. Evident, care poate genera emoţie în comunitatea băimăreană, va aduce încântare şi bucurie în Sala Polivalentă <Lascăr Pană>”, a precizat primarul Cătălin Cherecheş.

Evenimentul va fi împărţit în două spectacole, organizate în 4 şi în 6 martie. ”Pentru noi este un moment strategic să arătăm că putem să fim parteneri la evenimente de mari dimensiuni, de amploare consistentă, astfel încât pentru proiectul nostru de a deveni capitală culturală europeană în 2021 să putem puncta inclusiv această capacitate. Prin acest parteneriat şi acest proiect nu facem decât să deschidem o nouă etapă în ceea ce înseamnă evenimente culturale de mare amploare în Baia Mare”, a mai punctat primarul Băii Mari.

După prima întâlnire cu echipa din Baia Mare, Iuliana Marciuc, reprezentanta TVR în organziarea evenimentului, s-a arătat mulţumită. ”Acest eveniment este găzduit la Baia Mare şi va fi cu siguranţă o experienţă pentru toţi băimărenii, datorită emoţiei care se va aduna în jurul concurenţilor ce vor veni aici pentru o miză atât de mare şi anume reprezentantul României la Eurovision 2016 la Stockholm. Miza este cu atât mai mare cu cât anul acesta, printr-o premieră, votul aparţine în final publicului. Pentru aceasta, noi vom asigura toate condiţiile necesare pentru ca publicul să poată vota”, a precizat Iuliana Marciuc. Potrivit acesteia, în prima seară de spectacol, în 4 martie, va ava loc spectacolul de semifinală, unde juriul de specialitate va alege patru piese din cele 12 participante. Celelalte două piese ce vor ajunge în finală vor fi alese de public prin vot. ”În acest fel, în seara finalei, şase piese vor concura numai cu votul publicului pentru a decide piesa, compozitorul şi interpreţii ce vor pleca la Stockholm”, a mai arătat ea.

Reprezentanta TVR la Baia Mare a mai făcut aprecieri cu privire la decizia TVR de a accepta parteneriatul cu Baia Mare. ”În situaţia financiară a Televiziunii Române, care nu mai este un secret pentru nimeni, ajutorul băimărenilor ne-a bucurat extrem de mult, am răspuns imediat propunerii domnului primar, căruia îi mulţumim şi sunt sigură că împreună cu echipa domniei sale pe care ne-o pune la dispoziţie vom transforma această sală polivalentă într-o sală în care se va desfăşura un spectacol de o asemena anvergură care este selecţia naţională Eurovision”, a mai arătat ea.

Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” a găzduit de-a lungul timpului, mai multe spectacole, organizatorii lovidu-se mereu de problema acusticii, care nu este la cel mai înalt nivel. ”Vă asigur că sunt toate soluţiile tehnice şi intelectuale ca să putem să gestionăm această problemă a acusticii”, a promis primarul Cătălin Cherecheş. ”Este o problemă pe care ne-am pus-o şi noi şi cu siguranţă se va rezolva. Din punct de vedere tehnic vom găsi soluţii. Oricum, pe măsură ce vom evolua cu acest proiect vom putea răspunde şi la întrebările tehnice”, a menţionat Iuliana Marciuc.

Părerile băimărenilor sunt împărţite în ceea ce priveşte organizarea acestui eveniment în Baia Mare: în timp ce unii sunt de părere că oraşul nu avea nevoie de a cheltui sume de bani pentru astfel de evenimente, alţii sunt de părere că va contribui la imaginea oraşului. Costurile estimate pentru municipalitate se ridică la 150.000 de euro.

Mai puteţi citi:

”Comorile României”, într-o expoziţie-eveniment din China

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite