De ce e important să ne demachiem seara şi ce să evităm pentru a menţine tenul tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curăţarea tenului este foarte importantă
Curăţarea tenului este foarte importantă

Nu este femeie trecută de 30 de ani care să nu se gândească cel puţin o dată că tenul ei începe să îmbătrânească şi că ar trebui să folosească produse de întreţinere mai intense. Însă întreţinerea tenului trebuie făcută şi înainte ca acesta să înceapă să îmbătrânească.

Cosmeticiana Otilia Raţ a explicat de ce e bine ca tenul să fie curăţat în fiecare seară, dar şi cum să îl spălăm dimineaţa în aşa fel încât să ne menţinem tenul luminos şi curat.

Curăţarea tenului este una din cele mai importante operaţiuni pe care trebuie să le facem pentru a evita îmbătrânirea şi a ne menţine aspectul. De aceea, spălarea pe faţă dimineaţa are nişte mici „trucuri”. „E foarte importantă spălarea cu apă călduţă, iar a sfârşit, jetul de apă trebuie să fie mai rece, pentru a închide porii”, explică Otilia Raţ. De asemenea, spune ea, când ne ştergem pe faţă trebuie să folosim prosoape de hârtie. „Ştergerea se recomandă să se facă cu un prosop de hârtie şi nu cu unul obişnuit, pentru că acestea menţin bacteriile, pe care apoi le punem înapoi pe faţă. Pe cât posibil, este bine să ne ştergem cu prosoape de hârtie. Prosoapele obişnuite pot fi folosite mai degrabă pentru mâini”, mai spune ea.

Pe lângă spălarea de dimineaţă, la fel de importantă este curăţarea tenului seara, înainte de culcare.

Demachirea, în funcţie de produsele de machiaj folosite

Cosmeticiana spune că în cazul în care folosim produse cosmetice rezistente la apă, demachierea se va face neapărat cu un demachiant pe bază de ulei. „Unele farduri nu se curăţă doar cu apă. Unele sunt rezistente la apă şi se curăţă cu demachiant pe bază de ulei. Apa micelară e foarte bună, degresează faţa foarte bine şi o curăţă, reface pH-ul pielii, îl menţine la un nivel normal”, mai explică ea.

De asemenea, cosmeticiana sfătuieşte să nu exgerăm nici cu produsele cosmetice, pentru că nu vom ajunge la aspectul dorit, ci din contră doar vom încărca tenul. „Mai ales cele care conţin alcool, dacă vom exagera cu ele, ne vor deregla pH-ul pielii şi ajungem să avem un ten prea uscat, ori din contră, prea gras, cu coşuri, cu iritaţii etc., pentru că alcoolul va accelera activitatea glandei sebacee. Eu nu recomand folosirea mai multor produse: şi demachiant, şi tonic şi cremă hidratantă şi toate la un loc. Dacă avem un tonic bun, nu vom mai folosi şi creme de noapte şi creme de zi şi alte exagerări”, mai arată ea. Nici folosirea unui produs foarte scump nu ne garantează că este unul neapărat foarte bun pentru tenul nostru.

Indiferent ce produs vom alege pentru întreţinerea zilnică, pentru a avea un efect vizibil, e nevoie ca o dată pe săptămână să ne facem un „scrub”, din produse pe care le avem la îndemână. 

„Curăţarea tenului în profunzime, curăţarea celulelor moarte de pe suprafaţa tenului, sunt foarte importante. Pentru asta, un scrub din bicarbonat sau făină de mălai măcinată mai fin sunt foarte bune şi la îndemâna oricui. Este recomandat ca o dată pe săptămână să le folosim, însă evitând zona ochilor. Celulele moarte sunt îndepărtate, iar produsele de întreţinere pe care le folosim vor avea un efect vizibil”, mai arată Otilia Raţ.

De asemenea, recomandarea ei este demachierea obligatorie, seara. „Nu ne culcăm machiate în niciun caz, pentru că machiajul ţine porii astupaţi, pielea nu respiră şi, astfel, apar comedoane (punctele negre). În plus, tenul va îmbătrâni mult mai repede”, mai spune ea.

Un alt truc pentru întreţinerea tenului pe care îl mai dezvăluie cosmeticiana se referă la modul în care aplicăm demachiantul sau crema de faţă. Potrivit ei acestea se întind pe faţă, pe gât şi decolteu, dar şi în spatele urechii. „Nu e suficient să dăm doar pe faţă. Când întindem demachiantul sau crema pe faţă, facem un V cu arătătorul în faţa urechii şi după ureche, pentru că de acolo se lasă pielea prima dată. La operaţiile estetice, de acolo se taie şi trage pielea în sus”, mai explică Otilia Raţ.

Mai puteţi citi:

 

Tehnologii inovative în domeniul apelor uzate. Energie termică şi electrică, obţinute din nămol rezidual

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite