Cum recunoşti alergia la vin. Semnele identificate de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vin. FOTO: Arhivă
Vin. FOTO: Arhivă

În timp ce consumul moderat de alcool poate reduce riscul de boli cardiovasculare, consumul în exces sau chiar moderat de vin poate provoca şi alergii.

Componentele din vin care pot provoca efecte adverse sunt sulfitele şi histaminele, substanţele chimice responsabile pentru reacţiile alergice.

Potrivit celor de la Livestrong, durerile de cap, înroşirea feţei, bătăile inimii neregulate, tensiunea arterială scăzută şi astmul sunt reacţiile cele mai frecvente pentru persoanele care au alergii la vin. Aceste efecte pot fi aduse nu numai de sulfiţi, ci şi de alţi aditivi în producerea vinului. 

Vinul roşu provoacă, în special, reacţii alergice, potrivit Union Wine Society din Anglia. Vinurile mai dulci trebuie să conţină mai mulţi sulfiţi pentru a ajuta la păstrarea conţinutului de zahăr. Sulfitele sunt agenţi antibacterieni şi sunt un conservant bun pentru vin. Durerea de cap se poate dezvolta în 15 minute de la consumul de vin. La persoanele cu alergii la vin această durere de cap apare după consumul unei cantităţi de vin mai mici decât un pahar. De asemenea, pot apărea greaţă şi înroşire.

Sulfitele nu sunt singurele vinovate de alergiile la vin. Sunt persoane care pot suferi reacţii alergice la histaminele care apar în mod natural în produsele fermentate. Reacţiile pot apărea imediat şi după consumarea altor produse care conţin histamine. 

Sensibilitatea la sulfat este un alt aspect care duce la producerea alergiei la vin. Simptomele apar brusc şi pot include mâncărime, umflare, scăderea tensiunii arteriale şi dificultăţi în respiraţie. Acest lucru se întâmplă însă cu o frecvenţă mai redusă. 

Citeşte şi

Care sunt cauzele sughiţului. Contracţia involuntară supărătoare poate fi de mare ajutor pentru organism

Intoxicaţia cu monoxid de carbon: cum o poţi evita şi în ce constă primul ajutor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite