Criminalul fetiţei violate şi ucise în Baia Mare este în libertate la un an de la crimă. De ce nu au reuşit încă anchetatorii să-i dea de urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crima a avut loc într-o clădire dezafectată a fostului combinat din Baia Mare. FOTO: Arhivă
Crima a avut loc într-o clădire dezafectată a fostului combinat din Baia Mare. FOTO: Arhivă

Criminalul Esterei, fetiţa de 5 ani violată şi omorâtă în Baia Mare, este în continuare în libertate. Anchetatorii au prelevat probe de ADN de la zeci de suspecţi, însă nicio pistă nu a condus la adevăratul criminal. În tot acest timp, familia fetiţei care locuieşte la fostul combinat Cuprom, aşteaptă să li se facă dreptate.

În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, o crimă care s-a petrecut în Baia Mare a zguduit o ţară întreagă. Trupul Esterei, o fetiţă în vârstă de 5 ani, a fost găsit în fostul combinat din Baia Mare, într-o baltă de sânge. Micuţa dispăruse de acasă încă din timpul zilei, dar familia a realizat acest lucru abia după opt ore, când au anunţat autorităţile. Până să vină acestea la faţa locului, fraţii şi cunoştiinţele Esterei au găsit-o între ruinele fostului combinat Cuprom din Baia Mare. Şocaţi, aceştia au luat trupul fetiţei în braţe, fără să se gândească că astfel pot altera probe importante din anchetă.

„Nu avem nimic nou, din păcate. A fost modificat total locul faptei. Au fost mai multe piste şi se fac verificări în continuare. Sunt mai multe variante, dar din păcate, până acum nu s-a confirmat nici una”, a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Practic, în momentul de faţă, la un an de la odioasa crimă, anchetatorii nu au nici măcar un suspect. 

Zeci de piste, niciun criminal 

Potrivit datelor din anchetă, criminalul i-a zdrobit capul fetiţei cu mai multe lovituri aplicate cu un corp dur, fapt care arată că cel mai probabil suspectul ar fi fost un adolescent. La prima examinare a medicilor legişti, aceştia au descoperit şi urme ale unui abuz sexual ce indică un viol. Moartea fetiţei a fost provocată de leziunile de la cap şi gravele fracturi. 

Din acea seară au urmat zile întregi de audieri şi scandaluri în comunitatea din care provenea fetiţa. La audieri au fost duşi şi fraţii dar şi tatăl fetiţei.

În luna iulie a anului 2018, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul general Ioan Buda declara faptul că anchetatorii sunt la un pas de a-l identifica pe suspect. 

„Lucrăm intens la ancheta de la Baia Mare, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de patru suspecţi şi facem paşi buni. Sperăm ca în cursul câtorva zile, cât mai repede, să rezolvăm şi acest caz. Toate cazurile sunt dificile în ceea ce priveşte omoruri, violuri… probele ADN sunt comparate, sunt la laborator”, a spus Buda. 

De atunci au trecut însă nouă luni, timp în care ancheta în cazul morţii Esterei bate pasul pe loc, iar criminalul se află în continuare în libertate.

Citeşte şi

 

Povestea tristă a pacientei tratate de „medicul fals“ din Cluj: „M-am operat ca să scap de ochelari. După intervenţie, mi s-a spus că trebuie să port două perechi“

Proces de bullying împotriva fiului de 6 ani al unui cunoscut om de afaceri: „S-a ridicat de pe scaun urlând, vrând să îi dea profesoarei un pumn în faţă”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite