Contrabandişti reţinuţi cu ajutorul câinelui poliţist la frontiera cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinele poliţist aflat în dotarea poliţiştilor dfe frontier şi-a făcut încă o dată treaba. Cu ajutoul lui oamenii legii au reuşit să depisteze cinci persoane care se ocupau cu contraband cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au depistat cinci persoane, un cetăţean român şi patru ucraineni, care au încercat să introducă ilegal în ţară 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care apoi intenţionau să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere.

La acţiunea de reţinere a celor în cauză a participat şi un echipaj canin, câinele de intervenţie Nyg fiind un real sprijin pentru poliţiştii de frontieră în momentul în care contrabandiştii nu s-au supus somaţiilor şi au încercat să fugă.

“O patrulă a poliţiei de frontieră, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, azi noapte, în jurul orei 00.40, cinci persoane care transportau, de la frontiera de stat către localitatea Teceul Mic, jud. Maramureş, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră i-au supravegheat pe cei cinci bărbaţi, timp în care la faţa locului a fost solicitat sprijinul unei echipe de intervenţie care a intrat în dispozitiv însoţită de câinele poliţist Nyg.

În momentul în care echipajele poliţiei de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale şi au încercat să fugă, însă cu ajutorul câinelui de serviciu a fost reţinut imediat un cetăţean român, Ioan D., de 33 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Totodată, la aproximativ 100 m, tot cu ajutorul echipajului canin, au fost depistate şi celelalte patru persoane, care au fost identificate ca fiind cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 ani.

La locul producerii evenimentului, au fost descoperite 15 colete pline cu ţigări care au fost duse, împreună cu cei cinci bărbaţi, la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.600 lei.

Cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite