Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă pe drumurile din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale de trafic, dar de iarnă pe toate drumurile publice din Maramureş. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă slab, la moderat. Nu sunt drumuri blocate sau închise, din cauza ninsorii.

Vremea a fost rece, local geroasa în cursul nopţii. Cerul a fost mai mult noros şi local a nins slab în cursul zilei. Cantitatea maximă de apă rezultată în urma ninsorilor a fost de 3,8 l/mp, la Moisei. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -4 grade Celsius  la Ocna Şugatag şi -2 grade Celsius în Baia Mare.

Stratul de zăpadă măsura: 28 cm la Dragomireşti, 26 cm la Moisei şi Mara, 25 cm în Leordina, 24 cm la Cavnic, 23 cm la Fereşti, 22 cm la Şieu şi Poiana Borşa, 21 cm pe Valea Vaserului, 18 cm la Ruscova şi Săcel, 17 cm la Bistra şi Baia Borşa, Lăpuşel şi Suciu de Jos, 16 cm la Vadu Izei şi Firiza, Ulmeni, Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, 13 cm la Răzoare şi Valea Vişeului.
 

Conducătorii auto aflaţi în trafic întâlnesc un strat de zăpadă frământată care are grosimea cuprinsă între 0-1 cm pe sectorul DN17C, Dealul Ştefăniţei şi pe DN18, în Pasul Prislop (între km 140 şi km160). Un al strat de zăapdă, între 1-2 cm se regăseşte pe carosabilul DN18, Pasul Prislop (între km160 şi km180). Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul parţial umed (DN1C, E58, DN18, la Petrova şi DN18B) şi umed (DN18, în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei respectiv DN19).


Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin pe timp de iarnă sectoarele de drumuri judeţene au acţionat cu şase utilaje şi au răspândit 27 tone de material antiderapant (14 tone în Pasul Gutâi, patru tone pe DN18 la Sighetu Marmaţiei, patru tone pe DN19, Dealul Huta Certeze şi cinci tone pe DN18, la Petrova) pentru prevenirea poleiului, dar şi pentru combaterea celui format în zona viaductelor, podurilor, podeţelor şi a zonelor de munte unde există curenţi de aer rece. Pe DN17C, Dealul Ştefăniţei s-a intervenit cu un utilaj cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Pe sectoarele de drumuri judeţene din zona de munte au căzut precipitaţii slabe, sub formă de zăpadă. Stratul proaspăt măsura între 10-15 cm. Drumarii maramureşeni au intervenit cu 39 utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi au împrăştiat 365 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judeţene din zona de munte există un strat de zăpadă frământată pe carosabil ce măsoară între 1-2 cm. Celelalte sectoare de drumuri au carosabilul curat şi umed ("la negru").

Cursa aeriană de pasageri pe relaţia Baia Mare-Bucureşti a decolat, în această dimineaţă, fără întârziere de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Pista aeroportului a fost curăţată de zăpadă.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite