BAC 2014 Din 1443 candidaţi evaluaţi doar 400 au luat examenul în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfert din candidati au promovat examenul in Maramures FOTO:Rares Moise/Adevarul
Un sfert din candidati au promovat examenul in Maramures FOTO:Rares Moise/Adevarul

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au făcut publice rezultatele obţinute de elevii maramureşeni la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Din 1443 de candidaţi prezenţi au luat examenul doar 400, ceea ce înseamnă un procent de 27,66%.

Ceea ce înseamnă că din totalul celor care au susţinut acest examen doar un sfert au promovat. La nivelul judeţului Maramureş pentru sesiunea august-septembrie a BAC-ului s-au înscris 1721 de candidaţi, din care 275 au fost absenţi. Din 1446 candidaţi prezenţi la susţinerea probelor de examen un număr de 3 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudare a examenului. 

Din cei 1443 candidaţi evaluaţi la BAC doar 400 au obţinut notă de trecere. Oficialii ISJ Maramureş ţin să arate că acest procent de promovabilitate de 27,66% este unul la care se aşteptau, cu atât mai mult cu cât procentul este mai bun decât cel de anul trecut, când a fost puţin peste 20%. Cel puţin trei unităţi şcolare au obţinut procent de promovabilitate 0%. 

Este vorba despre Liceul privat Henri Coandă, unde niciunul din cei 6 candidaţi nu a trecut examenul, singurul candidat de la Liceul Tehnologic nr. 4 Vişeu nu a promovat, la fel nici cei 6 elevi de la unitatea şcolară din Poienile de sub Munte. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite