Au zburat cu ţigările peste frontiera româno-ucraineană. Zgomotul produs de avion a alertat Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările de provenienţă ucraineană se transportă pe apă, pe uscat, dar şi cu ajutorul avioanelor de mici dimensiuni. Poliţiştii de frontieră sigheteni au au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care s-a deplasat peste linia de frontieră, din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Sarasău, după care s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău 

au procedat la monitorizarea şi cercetarea zonei, iar la aproximativ 600 de metri spre interiorul ţării, pe un teren agricol, au fost descoperite 4 colete mici, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

"În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 560 pachete ţigări, marca Compliment, în valoare de 5.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. 

În continuare, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar împreună cu autorităţile statului vecin se desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi reţinerii persoanelor implicate" a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit în data de 4 mai, într-o maşina abandonata pe comunicaţia care face legătura între localităţile Rozavlea şi Leordina, un număr de 13 baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, în total 6280 pachete cu ţigări în valoare de 56.500 lei. Autoturismul cu ţigări a fost condus la sediul serviciului, unde a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. Valoarea maşinii confiscate este de 9000 de lei. 

În continuare, politistii de frontieră desfăşoară activităţi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Citeste si: FOTO Miracol într-un sat din Vaslui. O icoană cu părintele Arsenie Boca lăcrimează de mai multe zile

Ultimele minuni cutremurătoare ale lui Arsenie Boca. Duhovnicul a deschis ochii din sicriu, iar pe cer a apărut o cruce de stele în ziua în care a fost îngropat

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite