14 școli au fost închise în județul Bacău în urma viscolului și a temperaturilor foarte scăzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă s-a intervenit pe drumurile naționale și județene, viscolul a creat probleme autorităților locale din nordul, sudul și estul județului Bacău, unde viscolul a făcut troiene.

Se circulă în condiții de iarnă în Bacău FOTO Ionel Apostol
Se circulă în condiții de iarnă în Bacău FOTO Ionel Apostol

În momentul de față, se circulă în condiții de iarnă dar nu există drumuri sau sectoare de drum blocate.

„În intervalul 8 ianuarie (ora 19.00) - 9 ianuarie (ora 05.00), lucrătorii SDN Bacău au intervenit cu 42 de autoutilaje pe principalele sectoare de drum național din județ. La acest moment se circulă în condiții de iarnă. Nu există drumuri sau sectoare de drum blocate”, a precizat prefectul Lucian Bogdănel, care a transmis o informare asupra situației drumurilor nționale.  

În ultimele ore s-au împrăştiat 362 de tone de material antiderapant pe următoarele drumuri: A7 Centura Bacău, dar și pe celelalte drumuri naționale din județul Bacău( DN2, DN11, DN12, DN15).

Inspectoratul Școlar General Bacău a decis să suspende cursurile în 14 școli din mediul rural

Frigul dar și troienele de zăpadă au îngreunat situația pentru elevii care învață în școlile din mediul rural, unde pentru protecția copiilor s-a luat decizia să fie suspendate cursurile pentru pentru ziua de marți, 9 ianuarie.

„Cursuri suspendate în 14 școli, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în vederea asigurării securității elevilor și preșcolarilor. S-a luat măsura suspendării cursurilor de către conducerea anumitor unități de învățământ din județul Bacău, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Bacău, pentru astăzi, 9 ianuarie 2024”, se arată în informarea ISJ Bacău.

Mii de elevi vor sta acasă, care urmau cursurile la: Școala Gimnazială Filipești, Școala Gimnazială ,,Smaranda Apostoleanu” Colonești, Școala Gimnazială Cornii de Sus, Școala Gimnazială nr.1 Slobozia, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Lipova, Școala Gimnazială Corbasca,  Școala Gimnazială Oncești, Școala Gimnazială Călugăreni, Școala Gimnazială Vultureni, Școala Gimnazială ,,Constantin Moscu” Izvorul Berheciului,  Școala Gimnazială ,,George Apostu” Stănișești, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Avramescu” Prăjești, Școala Gimnazială Valea Seacă și Școala Gimnazială Orbeni.

Elevii vor recupera orele în funcție de deciziile luate de consiliile de administrație ale școlilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite