Slalom printre stâlpi pe culoarul bicicliştilor în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea se scuză spunând că lucrarea nu a fost încă recepţionată şi că problemele vor fi remediate până când va fi dat în folosinţă acest tronson.

Pe multe dintre trotuarele recent reabilitate din municipiul Bacău au fost amenajate şi piste pentru biciclişti. Primăria a atras pentru acest proiect 2,35 de milioane de lei, bani nerambursabili, din Fondul pentru Mediu.

Şi pentru că edilii au ales ca pistele să fie realizate în cadrul trotuarelor, muncitorii n-au mai ţinut cont atunci când au montat pavelele şi de stâlpii de iluminat care erau fix în mijlocul culoarelor. Aşa s-a ajuns ca în mai mult zone din oraş, tronsonul dedicat băcăuanilor cărora le place să circule pe două roţi să fie presărat cu obstacole. Este şi cazul tronsonului de la staţia de taxiuri de la Piaţa Centrală, până la intersecţia cu Bulevardul Unirii.

Primăria mută stălpii
Oficialii din Primărie au aflat şi ei de situaţie, dar le transmit bicicliştilor să fie liniştiţi, că lucrarea nu a fost încă recepţionată. „Pista nu a fost dată în folosinţă. Trebuie să facem marcajele corespunzătoate şi abia apoi se poate circula. În zona în care spuneţi, au fost doi stâlpi. Unul a fost mutat şi urmează să fie mutat şi cel de-al doilea pentru a elibera pista“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Chiar dacă n-au primit încă undă verde de la edili, bicicliştii din Bacău au testat deja tronsul dedicat lor. Şi nu prea au fost mulţumiţi. „Este destul de greu să circuli pe piste în cadrul trotuarelor, pentru că intri în conflict cu pietonii. Eu renunţ la maşină şi mă deplasez cu bicicleta ca să nu poluez şi să ajung repede unde mi-am popus. Ori la un loc cu pietonii nu ai cum să mergi cu 20-30 de kilometri pe oră“, a afirmat Florin Suciu, preşedintele Asociaţiei „Iubim Natura“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite