Protest şi invitaţie la o plimbare civică în Bacău.  „Justiţie pentru sărmani, nu pentru golani!“

0
0

Duminică, 27 august, de la ora 20, băcăuanii care nu sunt de acord cu modificările legislative, care vor afecta situaţia actuală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Inspecţiei Judiciare sunt invitaţi în stradă. Evenimentul  „Justiţie pentru sărmani, nu pentru golani!“ a fost creat pe reţeaua de socializare Facebook de Mihai Platon, unul dintre cei mai activi activişti la protestele „Rezist“ din iarnă.

Zeci de băcăuani ar putea participa la protestul „Justiţie pentru sărmani nu pentru golani!“, iniţiat de Mihai Platon, pe Facebook, urmare a disputelor create în jurul modificărilor propuse de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care vor afecta situaţia actuală a instituţiilor care controlează activitatea procurorilor şi judecătorilor.

 „Am discutat şi cu jandarmii. Ştim că în Piaţa Tricolorului va fi şi o proiecţie în cadrul unui festival de film, dar prezenţa noastră nu va afecta cu nimic asta. Este o invitaţie la o plimbare civică, sperăm să nu fie provocări din partea altora şi totul să se desfăşoare paşnic ca şi la alte manifestări de acest tip“, ne-a precizat Mihai Platon.
La evenimentul anunţat pe Facebook şi-au anunţat prezenţa unui activişti precum  Sebastian Cernic, Camelia Lisievici, Gabriel Postolache sau consilierul independent Cristian Ghingheş.


„Duminică seara voi ieşi în stradă pentru o plimbare civică în folosul comunităţii. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie şi pentru că asta a avut efect şi cu alte ocazii. Suntem probabil cu toţii obosiţi de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacţionăm cât putem de ferm pentru a opri un nou asalt asupra statului de drept şi a valorilor în care credem- egalitate, cinste, valoare.


PSD vrea un nou PNA - Panaramă NAţională! De la anul am putea vedea la DNA şi la Procuratura Generală şefi numiţi doar de PSD sau de alţi politruci.  Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca de tristă amintire a Rodicăi Stănoiu.  Eu nu mai #rezist şi voi ieşi în stradă.  Voi ce faceţi duminică seara?!“, se precizează pe Facebook, pe pagina evenimentului protest „Justiţie pentru sărmani nu pentru golani!“.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite