Programul şi tarifele la Bazinul Olimpic de Înot din Bacău, în „luna cadourilor“. Un antrenor băcăuan este nemulţumit de modul în care sunt trataţi clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul Olimpic de Înot din Bacău FOTO Facebook
Bazinul Olimpic de Înot din Bacău FOTO Facebook

Bazinul de Înot va fi închis mai multe zile în luna decembrie. Preţul unui bilet, pentru 90 de minute de înot, este de 15 lei iar cei care doresc şi saună trebuie să plătească 25 de lei. Un abonament de şase şedinţe costă 60 de lei, iar unul de 10 şedinţe, 110 lei. Preţurile cresc pentru cei care doresc şi saună sau alte servicii.

În luna noiembrie, Bazinul Olimpic de Înot din Bacău va fi închis pe 20 noiembrie, când este programat concursul Swimathom. Primăria Bacău a anunţat mai multe zile şi în luna decembrie când acesta va avea uşile închise: de Ziua Naţională a României, pe 4-6 decembrie, când este Campionatul Naţional de Poliatlo, pentru copii de 10-11 ani, pe 25 şi 26 decembrie, de Crăciun dar şi în ultima zi a anului. Iubitorii înotului vor putea reveni la Bazin, de pe 4 ianuarie 2016. 

Preţul unei şedinţe este de 15 lei, la care se adaugă 10 lei, pentru cei care merg la saună. Abonamentele de şase şedinţe costă 60 de lei (95 de lei, cu saună inclusă) şi cele de 10 şedinţe, 110 lei (170 de lei, cu saună). Abonamentul de iniţiere în înot, de 12 şedinţe, costă  180 de lei, când pregătirea se face individual şi 150 de lei, în grup. Intrarea în tribune costă doi lei. Şi folosirea exclusivă a culoarelor sau a bazinului de sărituri, de 4,5 metri costă suplimentar. Închirierea culoarelor sau a bazinului de sărituri, pentru antrenament,  de peformanţă sau  pentru iniţiere, costă 150 de lei când grupul are maxim 15 persoane.Tarifele stabilite pentru Bazinul Olimpic din Bacău sunt aproape egale cu cele practicate şi la piscinele private. Acesta pare să fie şi unul dintre motivele pentru care nu se creează aglomeraţie, dar nu singurul.

Antrenorul Adrian Gavriliu

„Bazinul nu este folosit la capacitate maximă. Cei care conduc Bazinul Olimpic sunt numiţi politic, sunt învechiţi în funcţii şi nu fac nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei“

Chiar dacă Bazinul dispune de dotări şi condiţii bune pentru înotul de agrement sau performanţă, băcăuanii nu se înghesuie în apă. Antrenorul de nataţie Adrian Gavriliu, care a obţinut recent, cu elevul Alin Ronţu (14 ani) (FOTO) medalia de bronz la Campionatele Europene de Sărituri în Apă de la Moscova, afirmă că „Bazinul nu este exploatat la maxim“ şi că nu sunt îndeplinite normele de igienă aşa cum ar trebui. „Managerii ar putea să-şi dea silinţa mai mult decât o fac. Agrementul ar trebui să fie mai respectat iar performanţa să fie sprijinită. Clienţii ar trebui să zâmbească la ieşirea din bazin. Din păcate, nu e aşa. Avem un management vetust, cu o viziune învechită, care nu e în stare să aducă bazinul la nivelul aşteptat de mulţi, la standarde occidentale. În saună se stă exact ca în autobuz, în picioare, unul lângă celălalt, femei şi bărbaţi. Cred că este una din puţinele saune din lume unde se intră în slipi şi costum de baie, fapt total neigienic. Normal ar fi să se intre la saună goi şi cu halat“, afirmă antrenorul Adrian Gavriliu, permanent nemulţumit de modul în care este administrat bazinul din Bacău. 

Bacău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite