Primul parc atletic din România se va construi la Bacău. Ce are la bază acest concept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată parcul atletic din Danemarca FOTO Valentin Ivancea
Aşa arată parcul atletic din Danemarca FOTO Valentin Ivancea

Bacăul va avea un parc atletic, primul din România, care va fi realizat după modelul „Athletic Exploratorium” construit la Ødense, în Danemarca. Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

În Bacău va fi construit primul parc atletic din România, inspirat de spectaculosul "Athletic Exploratorium" construit la Ødense, în Danemarca. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, spune că a călătorit, în prima decadă a lunii martie, în Danemarca pentru a înţelege - la faţa locului - acest  concept în materie de redare a spaţiului urban către practicanţii şi iubitorii sportului de masă.

”În Danemarca am vizitat mai multe obiective şi am rămas impresionat de modul în care autorităţile de aici se raportează la necesităţile cetăţenilor, transpunându-le în proiecte sustenabile precum Athletic Exploratorium, Biblioteca publică sau Complexul pentru persoane cu dizabilităţi”, afirmă Valentin Ivancea.

Cu acest prilej, a pus bazele unui parteneriat cu arhitectul Flemming Overgaard, creatorul parcului atletic construit în Odense, expertiza acestuia fiind capitală în privinţa materializării unui parc similar în România. În curând, Overgaard va veni la Bacău pentru a participa la elaborarea studiului de fezabilitate şi la dezbaterea publică pe care autorităţile o vor organiza vizând acest obiectiv de infrastructură sportivă.

Parc atletic FOTO Valentin Ivancea 1

FOTO Valentin Ivancea

”Sugestiile şi propunerile profesioniştilor, dar şi ale amatorilor din domeniul sportiv ne vor ajuta să realizăm un parc atletic cât mai bine calat pe nevoile comunităţii băcăuane, ai cărei cetăţeni sunt privaţi de o infrastructură adecvată practicării sporturilor atletice şi nu numai. Să nu uităm că sportul rămâne unul din elementele fără de care nu putem vorbi despre un stil de viaţă sănătos, ferit de perspectiva unor nedorite probleme medicale”, mai spune preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Parc atletic FOTO Valentin Ivancea 3

FOTO Valentin Ivancea

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Primele imagini cu Aventura Parc care se construieşte într-o pădure din Galaţi. Complexul va arăta spectaculos

Istoria Retezatului, primul parc naţional din România. De ce i s-a spus sanctuarul gigantic al naturii FOTO

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite