Organizația UNICEF sprijină familiile sărace din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edmond McLoughney
Edmond McLoughney

Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România, a fost prezent la sfârșitul săptămânii în Bacău pentru a se întălni cu angajații de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din șase județe ale Moldovei.

Motivat de situația financiară precară în care se află familiile din comunele județului dar și din restul țării, Edmond McLoughney a încercat să găsească soluții la Prefectura din Bacău alături de specialiști de la filiala din oraș dar și din Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui și Neamț.

"Pentru noi este un motiv de bucurie să-l avem sprijinul UNICEF în acțiunile noastre. Scopul întălnirii a fost acela de a dezvolta un parteneriat pentru întocmirea unui proiect strategic la nivel de regiune, care să fie finanțat cu bani europeni pentru a dezvolta economia socială și a ajuta autoritățile să sprijine familiile și implicit, copiii săraci", a spus Sorin Brașoveanu, directorul DGASPC Bacău.

Finanțările europene, salvarea sistemului românesc

Prezența reprezentantului UNICEF s-a justificat prin faptul că el a sesizat situația dificilă în care se află instituțiile care se ocupă cu protecția copiilor datorită diminuării bugetului alocat acestora. "Suntem conștienți că sistemul social nu mai poate susține serviciile de protejare familiilor cu venituri mici pentru că nu sunt bani suficienți. Mai mult, asistenții sociali își dau demisia din cauza salariilor diminuate. Soluția sunt banii europeni care pot finanța în continuare servicii care vor preveni destrămarea famiilor", a zis Edmond McLoughney.

Ambasadorul UNICEF a oferit consultanță direcțiilor din Moldova pentru a realiza proiectul, în cel mai scurt timp, în așa fel încât, în momentul în care se deschid liniile de finanțare, aceștia să fie pregătiți cu un program bine întocmit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite