Moineșteanul cu stomacul gros de 4 centimetri se va recupera în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasilică Sandu (36 de ani) din Moinești și-a văzut visul împlinit. După ce toată viața s-a luptat cu kilogramele, o echipă de medici din Barcelona, Iași și Moinești au reușit să îi reducă stomacul la o grosime de patru centimetri.

Din cele 200 de kilograme cât avea în urmă cu doi ani, el a reușit să slăbească aproape 50 de kilograme, însă a ajuns la un prag de care nu mai putea trece. Medicii afirmă că bărbatul se va recupera total în două săptămâni, însă niciodată nu va mai putea mânca mese copioase.

Tehnica folosită de medici le deschide pacienților care suferă de obezitate din România șansa să nu se mai îngrașe niciodată. "Practic, odată înlăturată bucata de stomac, ea nu se mai reface și, prin urmare, pacientul va fi nevoit să mănânce puțin și des", a explicat chirurgul Adrian Cotârleț, directorul Spitalului Municipal din Moinești.

Intrevenția chirurgicală a durat două ore și a fost o premieră pentru medicina românească. "În țară la noi în asemenea situații se folosea doar inelul gastric. Acum este pentru prima dată când se taie efectiv o bucată din stomacul pacientului", a mai spus Adrian Cotârleț.  

Premieră chirurgicală gratuită

Medicii au decis să îl opreze pe Vasilică Sandu după ce au consultat o listă lungă de pacienți cu același diagnostic. Omul a fost ales deoarece echipa de chirurgi a ajuns la concluzia că era cel mai grav caz.

Costul unei astfel de intervenții chirurgicale se ridică la 3.000 de euro, însă de data aceasta ea a fost gratuită. "Dacă tot am avut această șansă nu vreau să-mi bat joc de ea. Înainte, indiferent ce stare psihică aveam, că eram trist, sau bucuros, eu îmi găseam echilibrul la frigider. Prewa mult mi-am dorit ca să slăbesc și nu voi mai repeta greșelile culinare", a zis Vasilică Sandu, cu doar câteva minute înainte să intre în sala de operație.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite