Incendiu pe trei hectare în comuna Asău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu olt

Incendiul a izbucnit vineri în comuna băcăuană Asău, sat Apa Asău. Un bărbat de 68 de ani a suferit arsuri de gradul II.

Din cauza terenului greu accesibil, echipajele de intervenţie ale pompierilor au fost nevoite să parcurgă pe jos, până la locul producerii incendiului, o distanţă de aproximativ un kilometru.

Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa trei hectare, vegetaţie uscată şi doborâturi. Pentru lichidarea incendiului, echipajele de intervenţie acţionează cu ajutorul a două motopompe transportabile, alimentate dintr-un pârâu aflat în apropiere. Cu ajutorul acestora, apa este transportată până la un recipient aflat în vecinătatea incendiului, de unde sunt alimentate cu apă nouă pompe de spate folosite la limitarea şi lichidarea incendiului, a declarat lt. Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Acţiunile de intervenţie au fost îngreunate de vântul care bate în rafale. Zona în care se manifestă incendiul se află pe proprietatea numitului C. H., în vârstă de 68 ani. În urma incendiului, proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei şi la nivelul mâinii stângi, acesta fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Comăneşti. După acordarea primelor îngrijiri medicale, acesta a fost externat. 

La acţiunea de stingere a incendiului, pompierii militari au fost ajutaţi de 13 lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Asău şi 14 lucrători din cadrul Ocolului Silvic Comăneşti.

Alte articole:

Incendiu puternic la pădurea din jurul releului Cozia

Blestemul focului: Casa unui botoşănean lovită de două incendii în jumătate de zi

.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri