FOTO Festivalul Basarabia, în Bacău. Se implinesc 97 de ani de la unirea cu ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 27-29 martie 2015, Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Bacău împreună cu Federaţia Aociaţiilor de Basarabeni din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău, Consiliul Local Bacău şi Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina, organizează un eveniment de amploare- „Festivalul Basarabia”, cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Festivalul Basarabia îşi propune să renască în inimile românilor de pretutindeni, în cele 3 zile de activităţi socio-culturale, adevăratul spirit naţional. „Acest eveniment are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor şi culturii basarabene. Mândria şi frumuseţea românească trebuie să se facă cunoscute pe ambele maluri ale Prutului. Venim cu un îndemn în speranţa de a trezi conştiinţa naţională şi a aduce un omagiu istoric celor care ne-au unit pamânturile şi ne-au îndrumat spre adevărata frăţie. 27 martie 1918 a marcat istoria neamului românesc, a oferit şansa celor 2 teritorii de a respira sub acelaşi nume, România“, a precizat studenta Cătălina Răilean,  din cadrul Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Bacău.

În cadrul parteneriatului cu studenţii din Republica Moldova a fost realizat un proiect de hotărâre, care urmează să fie supus aprobării în Consiliul Local Bacău. Iniţiativa aparţine consilierului local Ilie Bîrzu şi a viceprimarului Radu Ababei. „Mai sunt de obţinut câteva semnături şi aprobarea Direcţiei Economice din Primărie. 27 martie este un moment important pentru români şi mi se pare de datoria fiecăruia dintre noi să sprijinim o astfel de aniversare“, a precizat consilierul local Ilie Bîrzu. La spectacolul care este programat să aibă loc pe 27 martie la Teatrul Bacovia din Bacău au fost invitaţi şi valoroşii interpreţi şi instrumentişti ai trupei Haiducii, din Costeşti, raionul Ialoveni, aflat în vecinătatea capitalei Chişinău.

 Programul Festivalului „Basarabia“ -97 de ani de la Unire

27 martie-    10:00- Întâlnire pe teme de istorie la Complexul Muzeal „Ion Antonescu”

                   16:00- Concert la Teatrul Bacovia, invitaţi speciali: Anatol Mîrzencu, Haiducii     şi  Mircea  Zgherea

28 martie-    12:00- Simulare: Adunarea Generala ONU-Corpul C al Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău

29 martie-    Târgul Made in Moldova, la Cora, iar seara studenţii moldoveni organizează Basarabian Retro Party. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite