Elevi premiați de Crucea Roșie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii băcăuani de gimnaziu au participat, ieri, la faza județeană a concursului „Sanitarii Pricepuţi", în organizarea Crucii Roșii, cu sprijinul Primăriei Bacău și Consiliului Local Bacău.

32 de echipe, reprezentând tot atâtea școli din județ, s-au calificat la faza finală. Conform regulamentului de desfășurare, echipajul fiecărei școli (format din cinci membri și o rezervă) a avut de susținut proba teroretică și o probă practică, pentru a demonstra deprinderile și manevrele de prim ajutor. Locul I a fost cucerit de echipajul Colegiului Național Vasile Alecsandri - profesor îndrumător Emanuela Oiegar. Membrii echipei au fost premiați cu câte o sută de lei. Următoarele locuri, răsplătite și ele cu premii în bani, au revenit Școlii nr.10 (prof.Corina Bira), Școlii George Enescu (prof.Iulia Rusu), iar mențiunile au fost câștigate de ȘCoala Nicolae Iorga (prof. Octavian Adam) și de  Școala nr.1 Onești (prof. Nicoleta Neaga). Valoarea totală a premiilor pentru concursul Sanitarii Pricepuți (care a avut și o secțiune rezervată liceenilor) a fost de 4920 de lei, iar obiectivele principale ale concursului au fost însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă și comunicarea unor noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos.

« Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii.  Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute », a precizat Dan Marcel Babliuc, directorul filialei locale de Cruce Roșie. Parteneri la organizarea manifestării au fost Inspectoratul Școlar, Palatul Copiilor și Casa Corpului Didactic Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite