Dumitru Sechelariu: “Nu sunt bucuros de decizia instanţei, ci pur şi simplu îmi este greaţă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Sechelariu
Dumitru Sechelariu

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, afirmă că nu-l încearcă niciun sentiment de bucurie şi nici de uşurare faţă de decizia instanţei Judecătoriei care a dat verdictul de nevinovat. 

"Nu pot spune că sunt bucuros de decizia instanţei pentru că sunt obişnuit cu astfel de verdicte. Eu am mai multe procese şi, prin urmare, cam săptămânal sunt chemat la câte un termen. Una peste alta, am cam câştigat toate procesele! Acum, mai degrabă, am o senzaţie de greaţă! În urmă cu doi ani, am fost chemat la DNA, am dat declaraţii, mi-a fost emisă ordonanţă pentru 24 de ore şi acum sunt nevinovat! Nu e firesc să îmi fie greaţă?", se întreabă Dumitru Sechelariu.

Dumitru Sechelariu, nevinovat în dosarul "şpagă la magistraţi pentru Transport Public"

Scandalul a început în urmă cu doi ani şi potrivit rechizitoriului din februarie 2010, Sechelariu i-a oferit lui Iuliean Şuţu 77.400 de lei, "în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău, membri ai completului de judecată învestit cu soluţionarea unui litigiu comercial în care era implicată SC Transport Public SA Bacău, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile firmei la care inculpatul Sechelariu Dumitru era acţionar".

"Vor să îmi strice reputaţia!"

Fostul edil al Bacăului este convins că toate dosarele în care el este inculpat  au fost „construite" cu scopul de a-i strica reputaţia. "Când îmi începe să îmi meargă bine, hop, mă leagă. Asta doar aşa ca să imi strice reputaţia! Apoi, după câţiva ani instanţa decide că sunt nevinovat. Dar în timpul ăsta, băncile nu-mi dau niciun credit şi nimeni nu vrea să facă afaceri cu mine, adică cu un infractor. Păi, dacă merg la DNA ca să dau declaraţii înseamnă că sunt infractor, nu?", se întreabă din nou fostul primar al municipiului Bacău.

Afacere împiedicată de primărie

În urmă cu doi ani, societatea comercială condusă de Secheariu se afla în negocieri cu Kaufland în legătură cu tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.

Sechelariu primise deja pentru teren un acont de 2,5 milioane de euro de la compania Kaufland, urmând, ca la parafarea definitivă a contractului, să mai primească încă o diferenţă de 5,5 milioane de euro.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ!

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite