Bacău: S-a reînființat Secția de Oftalmologie la Spitalul de Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Pediatrie din Bacău are din nou, începând cu zilele aceastea Secție de Oftalmologie. Aceasta după ce Ministerul Sănătății a revenit asupra deciziei de a reduce paturile din unitatea spitalicească.

"Din 291 de paturi, ni s-au redus în primă fază, în luna iulie, 96. Ministerul Sănătății a decis însă la insistențele noastre și a reprezentanților Consiliului Județean să ne înapoieze 40 de paturi", a declarat Aurelia Țaga, manager interimar la Spitalul de Pediatrie Bacău.

Această hotărâre a făcut din nou posibilă reînființarea secției de oftalmologie.

"Secția are acum cinci paturi și un medic tânăr oftalmolog. Din păcate, în primul semestru nu am avut un cadru medical specialist în domeniu, însă problema s-a rezolvat din semestrul doi", a mai zis Aurelia Țaga. Celelalte 35 de paturi au fost distribuite câte zece la Secția de Recuperare Pediatrică și la Boli Infecțioase Copii.

Decizie luată pe criterii matematice

Totodată, câte cinci paturi au mers și la secțiile de Chirurgie Infantilă, Pediatrie și ORL. "Chiar acum, avem deja doi copii internați la oftalmologie, unul dintre ei a fost rănit cu o foarfecă în ochi. Înainte, cei mici erau internați la adulți, unde părinții trebuiau să doarmă cu ei", a mai zis Țaga.

 Managerul spune că decizia de a tăia paturile a fost luată după un criteriu matematic. "S-a ținut cont de faptul că la vremea respectivă doar 60% dintre paturi sunt ocupate, ori patologia pediatrică nu poate fi judecată matematic. Sunt perioade când cei mici trebuie să stea și câte doi în pat din lipsă de locuri cum este în perioada de toamnă, iarnă, și sunt situații când nu se ocupă locurile, cum e vara", a încheiat Aurelia Țaga.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite