Bacău: Reptile exotice expuse la Vivariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vivariu
Vivariu

Peste 80 de specii de reptile exotice, aduse de pe mai multe continente, pot fi admirate de astăzi la Vivariul din Bacău.

Secția Complexului Muzeal de Științele Naturii "Ion Borcea" a organizat această expoziție pentru a veni în sprijinul elevilor care pot vedea și afla mai multe informații despre cele mai periculoase reptile din lume.

"Vizitatorii pot admira speciile de reptile cu veninul cel mai periculos, incluse în top 10 la nivel mondial. Este vorba despre șerpi cu clopoței, mamba și mamba neagră, vipera de apă, anaconda, pitoni și cobre", a explicat Florin Sârb, proprietarul șerpilor.

Organizatorii au deschis expoziția pentru a marca Anul Biodiversității.

Florin Sârb are grijă de circa 80 de reptile exotice

"Anul acesta ne-am propus să marcăm Anul Biodiversității printr-o serie de acțiuni care până în prezent s-au bucurat de succes, în special, în rândul tinerilor. Chiar săptămâna trecută am deschis la muzeul de științele naturii o altă expoziție care este menită să pună în valoare sutele de insecte care trăiesc în județul Bacău", a spus Gabriela Gurău, directorul Complexului de Științele Naturii "Ion Borcea".

Totodată, la Observatorul "Victor Anestin", o altă secție a instituției de cultură, s-a deschis încă o expoziție cu ultimele noutăți din domeniul astronomiei.

"Reptilele exotice vor rămâne la noi până la jumătatea lunii ianuarie. Așteptăm băcăuanii să le admire și să afle cât mai multe informații despre ele", a încheiat Florin Sârb.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite