Bacău: Obezul operat în premieră națională, ucis de un pepene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care au făcut intervenția chirurgicală la Spitalul din Moinești au fost convinși că pacientul se va recupera în maxim două săptămâni. După o lună, Vasilică Sandu a murit din cauza unei septicemii generale la Spitalul "Sf. Ioan" din București, după ce a mâncat un pepene întreg la iarbă verde

MAI CITIȚI:

Operație pentru obezi prin laparoscopie în premieră la Moinești

Vasilică Sandu (36 de ani) din Moinești s-a bucurat că va putea începe o viață nouă doar trei săptămâni. Azi dimineață pacientul a murit la unul dintre cele mai mari spitale din țară, "Sf. Ioan" din București.

Conform fișei de observație a meniului său zilnic bărbatul de 36 de ani a mâncat un pepene întreg. Alexandru Ciocâlteu, directorul spitalului din capitală, afirmă că decesul a avut loc în urma unei septicemii generale. "Operația efectuată la Moinești a fost ireproșabilă. Acasă, omul nu s-a putut abține de la mâncare și i-a explodat stomacul. La noi a mai suferit încă două intervenții chirurgicale dar abdomenul său era plin de puroi. Nu am avut ce să-I facem", a explicat directorul spitalului "Sf Ioan".

Totodată, Adrian Cotârleț, managerul unității medicale din Moinești, locul unde a fost operat Vasilică Sandu, spune că vinovat de  tragedie este chiar pacientul care nu s-a putut abține de la mese copioase. "Nu a ținut un regim alimentar așa cum i-a fost prescris. Pacienții care suferă o astfel de intervenție chirugicală trebuie să urmeze un regim foarte strict și nu sunt pregătiți psihic pentru așa ceva. Conform fișei medicale pacientul a mâncat la două săptămâni de la operație un pepene", a declarat dr. Adrian Cotârleț, managerul Spitalului de Urgență din Moinești.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite