Bacău: Apă potabilă de 660 de lei pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a decis ca, în perioadele toride, în oraș să fie distribuiţi zilnic câte 200 de litri de apă. Printre centrele alese de Primărie pentru distribuirea apei se numără şi două biserici.Apa va fi oferită populaţiei prin intermediul a șase centre permanente situate în instituţii sau lăcașuri de cult.

Consilierii locali au decis ca în perioada caniculară populaţia municipiului Bacău să beneficieze de maximum 200 de litri de apă potabilă pe zi. Aceasta va fi distribuită în pahare de unică folosinţă de 100 de mililitri, iar numărul acestora nu va depăşi 1.200 de bucăţi pe zi.

Hotărârea adoptată de consilieri va putea fi pusă în aplicare pe toată perioada verii, până în ultima zi a lunii august. „Apa va fi distribuită în zilele cu avertizare meteorologică codificată emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Pentru 15 zile de caniculă, care pot fi consecutive sau nu, se alocă un buget de 9.900 de lei“, se arată în expunerea de motive semnată de Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău. Cei care vor decide să iasă din casă în zilele caniculare vor putea beneficia de apa pusă la dispoziţie de administraţia locală în şase centre permanente din oraş.

Acestea sunt amplasate în sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, în Bisericile Ortodoxe „Sfântul Neculai“ şi „Sfântul Dumitru“, în Cinematograful Central, la Casa de Asigurări de Sănătate şi la sediul Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor. Zilnic, vor fi distribuiţi 200 de litri, iar fiecare băcăuan va putea beneficia de oricâte pahare de apă doreşte.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite