Accident de muncă stupid soldat cu doi morți. Muncitori striviți de un prefabricat descărcat dintr-un TIR

0
Publicat:

Doi bărbați, de 49 și 52 de ani, din Bacău și-au pierdut viața joi, 27 aprilie.a.c, când un prefabricat pe care îl descărcau dintr-un TIR cu ajutorul unui buldoexcavator a căzut peste ei. O mașină în trecere l-a dezechilibrat pe unul dintre ei.

Muncitorii au murit striviți de piesa de beton care a căzut peste ei FOTO ziaruldebacau.ro
Muncitorii au murit striviți de piesa de beton care a căzut peste ei FOTO ziaruldebacau.ro

Un grav accident de muncă a avut loc joi, 27 aprilie a.c., în satul Glodișoarele, comuna Secuieni, județul Bacău. Doi muncitori angajați la o firmă de drumuri și poduri au murit striviți de o piesă din beton, pe care o susțineau cu mâinile și care a căzut peste ei.

Prefabricatul era descărcat dintr-un TIR de către un buldoexcavator, iar cei doi muncitori încercau să prevină balansul piesei din beton, dar o și susțineau în același timp cu mâinile.

În acel moment, o mașină a trecut prin zonă și l-a atins cu oglinda pe unul dintre muncitori.

Acesta a fost distras pentru o secundă și nu a mai susținut cu mâinile prefabricatul, iar piesa din beton a căzut peste cei doi muncitori, strivindu-i.

Echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut face altceva decât să constate decesul celor doi bărbați.

Polițiștii băcăuani au fost sesizați de incident în jurul orei 18,30.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în timp ce doi bărbați de 52, respectiv 49 de ani, descărcau materiale de construcții dintr-un ansamblu TIR, cu ajutorul unui buldoexcavator manevrat de un alt barbat, un autoturism s-ar fi angajat în depășirea celor două vehicule și ar fi acroșat cu oglinda pe unul din muncitori. Din chingile buldoexcavatorului ar fi căzut ulterior un element din beton peste cei doi bărbați, provocându-le decesul”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În paralel și inspectorii de muncă au declanșat o anchetă în acest caz.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite