80 de bătrâni din Bacău au primit de la Crucea Roşie pachete cu alimente, printr-un proiect sprijinit de Primărie

0
0
Zeci de bătrâni din municipiul Bacău au primit alimente de la voluntarii Crucii Roşii
Zeci de bătrâni din municipiul Bacău au primit alimente de la voluntarii Crucii Roşii

Echipa Crucii Roşii, filiala Bacău, a distribuit vineri, 28 iulie, pachetele alimentare pentru cele 80 de persoane vârstnice aflate în evidenţele organizaţiei. În fiecare an, prin Centrul de îngrijiri la domiciliu „Deschideţi o uşă”, Crucea Roşie Bacău ajută bătrţnii aflaţi în situaţii extreme de dificile.

Proiectul prin care sunt acordate alimente persoanelor vârstnite aflate într-o situaţie mai dificilă este finanţat prin legea 350 de către Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău şi de Crucea Roşie Bacău, prin „Banca de alimente“ şi contribuţiile 2%.. „Pe lângă distribuţia de pachete alimentare, ce conţin carne, orez, ulei, mălai, făină, conserve, dulceaţă, paste, dulciuri, etc, angajaţii noştri se deplasează la domiciliul vârstnicilor pentru a ajuta la curăţenie, pentru a plăti diferite utilităţi, pentru face cumpărăturile sau pentru a petrece timp împreună.
“Ne bucurăm că şi anul acesta avem posibilitatea să susţinem, cu ajutorul Consiliului Local Bacău, un număr de 80 de bunici. Din păcate, sunt foarte multi vârstnici singuri şi foarte săraci, care au nevoie de ajutor”,  a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roşii Bacău.


Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Bacău, este furnizor autorizat pentru acordarea îngrijirilor socio-medicale şi pentru acordarea îngrijirilor medicale la domiciliu. În această calitate, deservim o gamă largă de beneficiari - persoanele vârstnice, pe cei care au ieşit recent din spital, bolnavi cronici, persoane cu dizabilităţi. Activitatea de îngrijire la domiciliu este realizată cu ajutorul personalului specializat: îngrijitoare la domiciliu cu certificare în acest sens, în urma absolvirii de cursuri în domeniu, asistent medical şi, după caz, medic“, se arată într-un comunicat de la Crucea Roşie Bacău.

Zeci de bătrâni din municipiul Bacău au primit alimente de la voluntarii Crucii Roşii


 

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite