UPDATE Două incendii au izbucnit la Galleria Mall din Arad. Clienţii evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul dimineţii de vineri două incendii au izbucnit la mallul arădean Galleria. Primul s-a produs puţin după ora 8, iar al doilea în jurul orei 10. Cele două incendii au avut cauze diferite.

UPDATE 15:00 Reprezentanţii Galleria Arad au trimis un comunicat prin care relatează cele întâmplate astăzi:

„În dimineata acestei zile s-a declanşat un incendiu în incinta centrului comercial Galleria Arad, în urma unor lucrări de amenajare realizate de către unul din chiriaşii centrului comercial. Centrul comercial nu era deschis publicului la ora respectivă.

Incendiul nu s-a propagat la niciunul dintre spaţiile comerciale din incinta mall-ului. Persoanele prezente în incinta Galleria Arad au fost evacuate pentru siguranţa lor, potrivit unui plan deja existent pentru apariţia unor astfel de situaţii, fără ca intervenţia personalului medical să fie necesară. Intervenţia pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă şi să fie stins rapid, fără a fi afectată structura clădirii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad şi-a dat acordul pentru redeschiderea imediata a centrului comercial pentru public, aceasta efectuându-se în jurul orei 12.  Niciunul dintre spaţiile comerciale nu a fost afectat, toate magazinele şi spaţiile de servicii în care autorităţile îşi desfăşoară activitatea (Birourile de Evidenţă a populaţiei, Eliberări Paşapoarte, Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto) fiind deschise, activitatea desfăşurându-se normal şi în condiţii depline de siguranţă.

Nivelul pagubelor este estimat a fi unul redus, acesta urmând a fi stabilit ulterior împreună cu reprezentanţii companiei de asigurări cu care Galleria Arad are contract încheiat”.

Update 11:40 Activitatea în centrul comercial a fost reluată, după ce pompierii au reuşit să stingă cel de-al doilea incendiu.

Primul incendiu a izbucnit de la un aparat de sudură, în acel moment lucrându-se la topoganul din holul de la etajul întâi al clădirii. Sosiţi imediat la faţa locului pompierii de la ISU Arad au limitat şi stins în cel mult un sfert de oră incendiul.

„S-a intervenit cu două autospeciale de apă şi spumă , trei ofiţeri şi zece subofiţeri. Incendiul se manifesta generalizat la întreg topoganul, cu degajări mari de fum datorită maselor plastice şi a fost limitat şi lichidat în aproximativ 15 minute. Se lucrează la stabilirea cu exactitate a cauzei probabile a incendiului”, ne-a relatat căpitan George Pleşca, din partea ISU Arad.

Al doilea incendiu a izbucnit, aparent, de la un scurtcircuit care s-a produs în momentul în care a fost repornită intalaţia electrică.

Mallul a fost deschis după ce primul incendiu a fost stins, undeva în jurul orei 9, însă după producerea celui de-al doilea personalul angajat şi clienţii, vreo câteva zeci, au fost evacuaţi.

La această oră pompierii arădeni luptă să stingă al doilea incendiu.

Vă mai recomandăm: FOTO UPDATE Incendiul de la Iulius Mall Cluj a fost stins. Complexul comercial s-a redeschis

La un pas de tragedie. Salariaţii unui magazin din Mall-ul Galaţiului au reuşit să stingă un incendiu înainte de a se extinde

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite