Un minor a încercat să treacă vama de la Nădlac cu un buletin fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A încercat să treacă vama arădeană fără act de identitate
A încercat să treacă vama arădeană fără act de identitate

Frontieriştii arădeni au depistat un minor care a încercat să iasă ilegal din ţară prezentând la controlul de frontieră un document de identitate fals. Fata de 17 ani a încercat să ajungă în Spania la un prieten.

Aseară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, G.G., de 17 ani a încercat să treacă vama cu un buletin  eliberat de autorităţile din România.

„Colegii au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea acestuia. Astfel, în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul prezentat este fals total. Fata a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de le o persoană necunoscută şi s-a folosit de acesta pentru că dorea să ajungă în Spania la un prieten. A recurs la această metodă deoarece este minoră, iar conform legii 248/2005 poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră. Lucrătorii noştri au întrerupt călătoria minorei şi au luat legătura cu părinţii acesteia pentru a-i informa”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite