Transportatori şi fermieri protestează pentru a doua zi consecutiv și la Arad

0
Publicat:

Transportatori şi fermieri din judeţul Arad au protestat, sâmbătă, pentru a doua zi, formând coloane de utilaje agricole, camioane şi taximetre pe mai multe drumuri din zona municipiului Arad, Nădlac sau Ineu.

Foto Asociația Țăranul nădlăcan
Foto Asociația Țăranul nădlăcan

Protestatarii arădeni spun că vor să arate că susţin protestele colegilor din ţară şi se plâng în speciale de preţurile la carburanţi, costurile cu RCA sau sunt nemulţumiţi de alte taxe.

Ei s-au organizat pentru protest pe reţelele de socializare.

În municipiul Arad, zeci de taximetrişti şi şoferi de camioane, microbuze sau autospeciale merg în marş pe centură. Sunt supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi, însă circulă cu viteză redusă, astfel că traficul rutier este îngreunat.

"În primul rând suntem nemulţumiţi de preţul exagerat de mare la RCA şi la carburanţi, dar avem şi multe doleanţe în zona taximetriei. Dorim să schimbăm legea taximetriei, dar până acum, după toate întâlnirile pe care le-am avut cu Guvernul, nu s-a făcut nimic", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei "Banat-Crişana Taxi", Alin Popa.

"Asigurarea a fost 1.320 de lei înainte de Crăciun, dar acum, în ianuarie, la aceeaşi firmă, s-a făcut 3.900 de lei, deci preţ triplu. Aceeaşi problemă este la camioane, autobuze sau alte vehicule de transport marfă şi persoane. Noi avem costuri tot mai mari, dar nu mai putem ridica preţurile că vom rămâne fără clienţi", a precizat un alt taximetrist.

O parte dintre fermierii care au protestat şi vineri în zona de frontieră de la Nădlac au ieşit din nou cu utilajele agricole pe DN7 şi alte drumuri. Lor li s-au alăturat fermieri sau transportatori din alte părţi ale judeţului, precum Ineu.

Preşedintele Asociaţiei "Ţăranul nădlăcan", Gheorghe Porubsky, declara vineri că se protestează faţă de condiţiile actuale în care se lucrează.

"Am ieşit cu tractoare, combine şi remorci şi mergem cu viteză redusă pe principalele drumuri de legătură cu vămile Nădlac I şi Nădlac II. Avem o serie de nemulţumiri, una dintre cele mai mari fiind concurenţa neloială făcută de produsele agricole care provin din Ucraina. Suntem nemulţumiţi de plăţile făcute cu întârziere de APIA şi de sumele foarte mici plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamităţi. De exemplu, după secetă, ni s-a promis în jur de 4.000 de lei şi am primit puţin peste 300 de lei. Inacceptabil. Mai avem probleme în relaţia cu băncile, care ne suprataxează pentru credite şi nu oferă transparenţă la contractare", spunea Porubsky.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite