Tinerii care au aruncat cu cocktailuri Molotov într-o casă, trimiși în judecată. În locuință se aflau și copii

0
Publicat:

Tinerii care au incendiat o locuință din localitatea arădeană Șofronea în care se aflau și doi copii minori au fost trimiși în judecată pentru distrugere prin incendiere și tentativă de omor.

Tinerii au aruncat cocktailuri în locuința din Șofronea FOTO arhivă adevărul
Tinerii au aruncat cocktailuri în locuința din Șofronea FOTO arhivă adevărul

Patru tineri au fost arestaţi, în luna noiembrie 2023, în Arad pentru că au atacat cu obiecte explozive artizanale (cocktailuri Molotov) o casă din localitatea Şofronea, în care se aflau și copii. Atacatorii au vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani. 

Totul a pornit de la un scuter cumpărat de unul dintre ei şi care s-ar fi stricat. Victima atacului vânduse un scuter cu suma de 4.500 de euro unuia dintre agresori. După ce vehiculul s-ar fi stricat, acesta a vrut să-l returneze, însă pentru că nu s-a înţeles cu vânzătorul, a vrut să se răzbune.

Trimiterea în judecată 

Acum, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad spun cum s-au produs lucrurile: „Astfel, în data de 7 noiembrie 2023 inculpaţii L. A. M., R. F. D. şi R. C. T., au incendiat o cameră din locuinţa din localitatea Şofronea, jud. Arad, în care se aflau persoanele vătămate S. B. D. şi S. A. A., împreună cu ce doi copii minori, aruncând cu sticle confecţionate tip cocktail Molotov, având drept consecinţă distrugerea unei părţi a faţadei casei, dar şi a mobilierului şi a celorlalte bunuri aflate în cameră, cu intenţia indirectă de a pune în pericol viaţa persoanelor vătămate şi a minorilor, cu privire la care ştiau că se află în interior. Inculpaţii au fost transportaţi la locuinţa persoanei vătămate de către inculpatul V.E.” 

Procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor L.A.M. şi R.F.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi distrugere, precum şi a inculpatului R.C.T. pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere, respectiv a inculpatului V.E. pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la distrugere.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare către Tribunalul Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite