Șoferul arădean care a provocat cumplitul accident din Ungaria a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Munteanu este şoferul care a produs carnagiul de pe şosea
Ovidiu Munteanu este şoferul care a produs carnagiul de pe şosea

Şoferul de TIR, Ovidiu Munteanu, care a provocat accidentul rutier din Ungaria, soldat cu decesul a 14 persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru producerea, fără intenţie, a unui accident mortal în masă.

Judecătoria oraşului Szeged a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului de 31 de ani, din Arad, care a provocat accidentul de duminică noaptea, de pe autostrada M43, în urma căruia au murit 14 persoane.

Procesul a avut loc în sediul Clinicii de Traumatologie al Universităţii de Ştiinţe de la Szeged, unde şoferul de TIR este îngrijit. Secţia unde este internat bărbatul este păzită de mai mulţi poliţişti.

A pornit bolnav la drum

În momentul producerii accidentului, bărbatul era bolnav, iar medicamentele prescrise de medicii arădeni puteau să-i producă o stare de somnolenţă, fapt ce putea cauza nenorocirea.

Cu o zi înainte de accident, şoferul a fost consultat la un spital din Arad deoarece se plângea de dureri de stomac şi avea diaree. Medicii intenţioneau să-l interneze pentru examinare, însă el a refuzat, iar în cursul nopţii a pornit spre Germania.

Secretarul de la Consulatul României de la Szeged, Răzvan Paul Ciolca, a declarat că instituţia se află în legătură permanentă cu poliţia şi cu medicii legişti ai Clinicii de Traumatologie şi va acorda ajutor rudelor victimelor pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite.

Potrivit acestuia, acţiunea de identificare şi examinare a victimelor s-a încheiat, iar consulatul a luat deja legătura cu societăţile care vor efectua transportul cadavrelor.

Astfel, până luni sau marţi toate cele 14 cadavre vor fi repatriate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite