Ramona Julean, tânără talentată în arta creaţiei vestimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramona a lansat de curând o colecţie inedită de ţinute de seară, confecţionate şi pictate manual.

Profil
Născută. 3 septembrie 1975, Arad.
Studii. Facultatea de Textile a Universităţii „Gheorghe Asachi” Iaşi, bursă de doctorat la Universitatea BME Budapesta.
Familie. Necăsătorită.

În aceste zile, arădeanca a lansat o neobişnuită colecţie de ţinute de seară, confecţionate din materiale naturale, pictate manual. După mai multe luni de muncă şi studii prin străinătate, tânăra se poate mândri astăzi cu o Bursă Leonardo da Vinci la Paris, 20 de creaţii vestimentare înregistrate la OSIM, nouă publicaţii în domeniul confecţiilor textile, multiple participări la conferinţe, târguri şi expoziţii internaţionale şi, nu în ultimul rând, cu o activitate bogată la diverse companii din industria modei în capitale europene precum Paris, Budapesta şi Bucureşti.


„În Arad am găsit energia necesară pentru a-mi defini stilul personal. În noua mea colecţie am gândit o abordare inedită a stilului de a ne îmbrăca, un stil minimalist, natural, ancestral, care ne duce cu gândul la simplitatea cu care se îmbrăcau strămoşii noştri. Am creat un design minimal, am folosit doar materiale naturale şi am personalizat creaţiile prin pictură manuală”, a spus Ramona Julean.

Pasiunea vieţii ei


Până astăzi tânăra a lansat trei mari colecţii demne de apreciat: o colecţie de costume business pentru femei, una prêt-a-porter de vară, iar ultima a avut loc în urmă cu exact o săptămână şi constă într-o colecţie de rochii realizate fără cusături. „Nu am folosit cusături, tipare ori tabele de dimensiuni la ultima mea colecţie. Am utilizat doar materiale naturale şi m-am limitat la combinaţia cea mai elegantă de culori: alb şi negru”, a punctat tânăra creatoare de modă.
Ramona îşi doreşte ca prin vestimentaţiile ei viitoare să le transmită femeilor simplitatea de a fi frumoase şi de a se pune în valoare. „Nu vreau să mă opresc aici ci, dimpotrivă, îmi doresc să-mi dezvolt ideile şi să le aduc femeilor stilul de care au nevoie”, a încheiat Ramona Julean.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost idea ultimei tale colecţii?
Ideea a pornit de la modul în care se îmbrăcau strămoşii noştri: pur şi simplu prin înfăşurarea materialului în jurul corpului şi fixarea acestuia prin legare ori înnodare.

Cum ai reuşit să-ţi personalizezi creaţiile?
Pentru a-mi pune amprenta artistică pe aceste modele, am personalizat creaţiile prin pictură manuală.

Ce fel de desene ai folosit şi ce semnifică ele?
Fiecare desen transmite un mesaj: fluturele este laitmotivul acestei colecţii. Porumbelul alb este simbolul purităţii, iar elementele din natură, flori şi petale, reprezintă viaţa şi bucuria de a trăi în mod simplu.

Citeşte în Adevărul Săptămânal de Arad întreaga poveste a Ramonei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite