Primul val de căldură i-a dus pe arădeni pe tobogan la Szeged

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din vestul ţării s-au înghesuit în weekend-ul de 1 Mai  la cel mai lung tobogan din Europa, la Szeged. Distanţa de doar 100 de kilometri dintre Arad şi Szeged şi curiozitatea i-au făcut pe mulţi arădeni să testeze 1 Mai unguresc.

La Aquapolis, o construcţie inaugurată de curând în oraşul maghiar Szeged, care se mândreşte cu cel mai lung tobogan din Europa, cea de-a doua limbă oficială a fost în acest weekend româna.

Sute de arădeni şi timişoreni şi-au petrecut minivacanţa la vecinii unguri, la cel mai nou parc de distracţii acvatice din Europa de Sud-Est.
„E o alternativă foarte bună la tot ceea ce e disponibil în apropierea Aradului în astfel de zile de sărbătoare când toţi ies la grătare”, a spus Victor Ianchici, un arădean, adăugând că şi raportul dintre preţ şi ceea ce s-a aşteptat să găsească acolo e foarte bun.

Cel mai lung tobogan din Europa, Anaconda 1, cu o lungime de 270 de metri, tobogan acoperit, a reprezentat principala atracţie pentru românii din zona de vest a ţării. Nici toboganul Anaconda 2, acoperit şi el, cu o lungime de 218 metri şi cu o secţiune kamikaze, nu a fost ocolit de cei dornici de senzaţii tari.
Statul la coadă nu a reprezentat o problemă pentru curajoşi. Orice supărare sau iritare din cauza timpilor morţi pălea în faţa dorinţei de a încerca cele mai noi invenţii în materie de distracţie pe apă.

1.000 de metri de tobogane

În minioraşul dedicat divertismentului acvatic s-au întins aproximativ 1.000 de metri de tobogane, dintre care 700 sunt acoperiţi. Cele două tobogane gigant pornesc dintr-un turn de 30 metri, cu acces prin lift, iar de la nivelul galeriei pornesc alte şapte tobogane diferite.  Preţurile de acces în incinta aquapolisului sunt de aproape 70 de lei, de persoană. Beneficiază însă de reduceri  studenţii şi tinerii de până în 23 de ani.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite