Percheziţii ale DNA la două cabinete notariale din Arad şi la un ocol silvic din satul Nadăş, privind dosarul retrocedărilor
0Procurori şi poliţişti ai DNA Timişoara au descins în această dimineaţă la două cabinete notariale din Arad şi la un ocol silvic din satul arădean Nadăş care aparţine familiei Colţeu, cea care a câştigat în instanţă 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului.
Anchetatorii au descins la două birouri notariale din Arad, cel al lui Adrian Vlai, respectiv biroul notarial Morariu. Anchetatorii caută documente conform cărora cei doi membrii ai familiei Colţeu au fost declaraţi moştenitori ai familiei Grosz prin Ecaterina Mairovitz.
După ce au primit certificatul de moştenitori, soţii Colţeu au solicitat şi obţinut retrocedarea a nu mai puţin de 8.645 de hectare de teren, inclusiv cel pe care se află majoritatea caselor, cimitirului şi bisericii din satul arădean Nadăş. În acest caz sunt suspectaţi mai mulţi judecători de la Judecătoria Ineu şi Tribunalul Arad. Stelian Lupu, avocatul care reprezintă un grup de săteni din Nadăş ce au cerut revizuirea sentinţei prin care a fost împroprietărită familia Colţeu, a declarat că percheziţiile procurorilor DNA au loc în urma unei plângeri penale formulate de el, în numele localnicilor, în anul 2012, plângere care a fost depusă la Parchetul instanţei supreme, dosarul fiind transmis ulterior către DNA.
Potrivit lui Stelian Lupu, în această plângere localnicii spun că familia Colţeu nu avea dreptul să moştenească terenurile pentru că proprietarul iniţial de la care ar fi moştenit averea Ecaterina Mairovitz, cea care ulterior a transmis drepturilor ligitioase familiei Colţeu, nu mai deţinea acele pământuri din anul 1939.
Vă mai recomandăm: Locuitorii din Nadăş cer sprijin Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi recupera satul
Cazul Nadaş sau cum toate reformele agrare de după 1859 au fost anulate Abuziv