Patru arădeni sunt sechestraţi pe un vapor în Kazahstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru au plecat din Arad la începutul lunii august
Cei patru au plecat din Arad la începutul lunii august

Arădenii care au pornit în expediţia „O inimă pentru Asia” au parte doar de neplăceri în Kazahstan. Aceştia sunt sechestraţi de mai bine de 48 de ore pe vaporul care trebuie să îi ducă în Azerbaijan.

Ei au fost chemaţi duminică seara în port spunându-le că vaporul va pleca în aceea noapte, li s-a făcut vama şi toate procedurile pentru plecare, dar vaporul nu a mai plecat. Băieţii sunt nevoiţi să doarmă în maşini şi să mănâce în condiţii neadecvate.

Comportamentul cel puţin îndoielnic al kazahstanilor nu se oprește însă aici. Aceştia au vrut să-i amendeze pe arădeni deoarece au mâncat pe capota de la maşina şi le interzic să părăsească vaporul chiar dacă acesta este încă acostat în port.

Cei patru arădeni au pornit în expediţie la începutul lunii august, urmând a străbate nouă tări, din România şi până în Mongolia. Expeditia care poartă numele de „România – o inimă pentru Asia” este cea mai lungă expediţie în formă de inimă realizată până acum în lume. Cei patru arădeni sunt Marcel Vlăduţoiu, conducătorul expediţiei, Silveriu Perjariu, mecanic auto, Eugen Magocs, pasionat de off-road, şi Adrian Moldovan, jurnalist. Aceştia au de parcurs peste 25.000 de km, prin nouă ţări (România, Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazahstan, Turkmenistan, Iran, Turcia şi Bulgaria), la bordul a două SUV-uri second hand, pe un traseu în formă de inimă. Plecarea s-a făcut în data de 3 august iar întoarcerea ar trebui să fie pe 3 octombrie. 

Săptămâna trecută cei patru arădeni au anunțat că traseul stabilit de aceștia în România a trebuit să fie modificat temporar, deoarece ambasada Turkmenistanului nu le-a acordat viza turistică.

Ca urmare, cei patru vor trebui să ocolească 2500 de km, trecând cu bacul din Kazahstan în Azerbaijan și de acolo continuând traseul în forma de inimă prin Iran. Pe lângă kilometri parcurși în plus, membrii expediției vor trebui să cheltuie peste 1500 de euro pentru acest ocol.


AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite