Păpuşa Ruxandra, făcută special pentru salvarea unei fetiţe de un an şi zece luni. Copila este bolnavă de leucemie şi are nevoie mare de bani pentru tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O papuşă creată după chipul unei fetiţe bolnave de leucemie va fi lansată pe piaţă de către membrii unei asociaţii care doresc s-o ajute să strângă bani pentru tratament.

Duminică seara, 30 iulie, a fost prezentată la Arad macheta unei păpuşi care poartă numele Ruxandra, o fetiţă bolnavă de leucemie. Primul exemplar a ajuns la Ruxandra, în Italia, la Roma, acolo unde copila este internată pentru tratament.

„Prima păpuşă care îi poartă hainele micuţei este realizată la atelierul Păpuşa Bella din Bucureşti. Păpuşa va fi multiplicată la Arad de către familia Tomescu. Aceasta se va vinde online începând din septembrie. Banii se vor folosi pentru tratamentul Ruxandrei”, a declarat Anamaria Nyeki Popa, preşedinte al Asociaţiei Cetatea Voluntarilor, care a lansat campania de ajutorare. 

image

Păpuşa este realizată manual de către familia Tomescu, care conduce un proiect privind realizarea de cărţi senzoriale pentru copii.

„Păpuşica Ruxandra este realizată din bumbac satinat, în interior are umplutură tip super ball. Fundiţa din satin şi tutu din tull. Au fost multe încercări până s-a ajuns la forma finală. Când Anamaria m-a sunat şi mi-a vorbit pentru prima data de păpuşica Ruxandra am fost impresionată, dar în acelaşi timp m-am gândit imediat cum vom reuşi să o realizăm. Noi n-am mai făcut niciodată păpuşi textile, ci jucării senzoriale. Povestea Ruxandrei, curajul cu care ea luptă cu această cumplită boala, ne-a determinat să acceptăm imediat provocarea. A urmat multă muncă de documentare, deoarece nu ştiam cum se face, de unde să începem”, ne-a declarat Cristina Tomescu.

image

Soţii Cristina şi Cristian Tomescu au ajuns, în urma unei întâmplări, să creeze cărţi textile senzoriale pentru copii, cu multe activităţi de motricitate fină atât pentru copiii mici, cât şi pentru cei mai mari. Ideea de a deschide o afacere bazată pe croitorie era discutată de mai mult timp în familie, Cristina lucrând câţiva ani la atelierul designerului Lena Crivean.

Până în luna decembrie 2016,  Ruxandra Maria Bogdan, era un copil vioi şi sănătos. Apoi micuţa a fost diagnosticată cu Leucemie Limfoblastică tip B cu limfoblaşti common B, în formă hiperleucemică, iar pentru a fi supusă mai multor tratamente a avut nevoie de ajutorul semenilor care nu au stat nepăsători şi au donat bani, astfel ea a reuşit să ajugă pe mâna celor mai buni medici.

image

Pentru a o ajuta în continuare Asociaţa Cetatea Voluntarilor s-a gândit să lanseze aceasă păpuşă, iar banii din vânzarea ei să meargă la Ruxandra. Micuţa are un an şi zece luni şi în momentul de faţă se află la Roma pentru tratament.  

Vă mai recomandăm: 

O feţită de un an şi patru luni are nevoie de ajutor:  „Vă mulţumesc din inima mea de copil!”

Afacerea cărţilor textile senzoriale pentru copii fabricate la Arad: „Ne inspirăm din desene animate“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite