O fetiţă de numai nouă luni are nevoie de ajutor pentru a duce o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de nouă luni din Arad are nevoie de ajutor. Aceasta s-a născut cu un singur rinichi (şi acela cu malformaţie) şi fără anus.

Pentru că pe micuţa Teodora o aşteaptă o serie de intervenţii chirurgicale are nevoie de sprijinul semenilor. O primă intervenţie menită să repare nedreptatea naturii a fost deja trecută cu bine de fetiţă, la Szeged, pe data de 14 martie, însă pentru ca Teodora să se poată bucura de viaţă, mai are nevoie de alte două operaţii.
Povestea zguduitoare a micuţei de nouă luni, născută ca al doilea copil al unei familii respectabile din Arad, a făcut deja ocolul Internetului, în încercarea disperată a părinţilor de a găsi omenie şi sprijin financiar pentru ca următoarele intervenţii chirurgicale de care Teodora are nevoie să se poată materializa.

„Fetiţa noastră, cea din imagine, s-a născut cu un singur rinichi şi acela cu malformaţie, şi fără anus. (...). Imediat după naşterea care a avut loc anul trecut (2013) în luna iunie, fiică şi mamă au fost internate la Timişoara unde ni s-a spus că va fi o operaţie uşoară, de reconstrucţie, dar numai la vârsta de un an. Până atunci nu se poate face nimic chirurgical deoarece terminaţiile nervoase nu sunt încă dezvoltate ş.a.m.d. Ni s-au recomandat doar dilatări săptămânale cu nişte scule chirurgicale numite hegare. Am respectat această decizie a medicilor până când am observat că la fiecare dilatare ţâşnea sângele iar fetiţa trecea prin chinuri groaznice inclusiv în momentele, foarte dese de altfel, când defeca (adică făcea caca).

Atunci am hotărât să căutăm alte soluţii şi astfel am ajuns la un doctor chirurg de la Szeged, doctor cu o experienţă bogată şi care a mai «reparat» câteva astfel de cazuri venite din România şi care ne-a spus că aceste operaţii se fac imediat după naştere deoarece operaţia şi copilul să se dezvolte simultan. La primul consult, medicul a spus că operaţia va fi una relativ uşoară şi ne-a programat pentru 13 martie la spitalul din oraşul Szeged. În 14 martie, fetiţa noastră a fost operată însă în timpul operaţiei medicul chirurg ne-a chemat. «I found something and we must discuss». Nu ştiu dacă am scris corect dar în traducere înseamnă «Am găsit ceva şi trebuie să discutăm».

Speriaţi, am fugit spre blocul operator. Medicul ne-a informat că situaţia e mult mai gravă decât s-a aşteptat şi necesită cel puţin trei intervenţii chirurgicale. Prima, cea de ieri, în care i-a fost deschis intestinul gros undeva la stânga bazinului şi care se numeşte «anus contra naturii», şi care o va ajuta să elimine fecale fără a mai suferi ca până acum, cea de-a doua, după aprox. trei luni, care va consta în repararea «erorilor care au fost comise datorită dilatărilor» (a găsit o gaură mare făcută între vagin şi intestinul gros) şi deschiderea funduleţului, şi cea de a treia, care va consta în închiderea orificiului făcut ieri şi tragerea capătului intestinului gros la locul său, la funduleţ. Costul unei operaţii de genul acesta se situează undeva între 1200 şi 1500 de euro.

Pentru prima operaţie am fost ajutaţi de prietenii apropiaţi pe care-i vom contacta personal pentru a le mulţumi. Însă pentru celelalte două intervenţii chirurgicale noi, părinţii, nu dispunem de fonduri deşi avem amândoi servicii decente şi muncim şi am muncit şi până acum de ne-au sărit capacele. Deh, nenorocirile nu vin atunci când te aştepţi. De aceea, şi nu credeam a posta vreodată un astfel de mesaj pe Facebook (era ultimul lucru pe care urma să-l fac având în vedere că ne-a plăcut să nu ne plângem niciodată şi să muncim pentru a avea un trai decent), venim înaintea dvs. cu rugămintea de a ne ajuta.

Orice sumă este bine primită şi vă vom fi recunoscători în veci pentru a o ajuta pe fiica noastră să fie şi să aibă o viaţă normală. Vă rog nu daţi Like la această postare şi nici nu adăugaţi comentarii. Sunt de prisos. Dacă doriţi şi puteţi să ne ajutaţi, numărul IBAN al contului soţiei mele este RO44BRDE020SV24954350200 deschis la BRD Arad iar titular este NEGOIŢESCU LAVINIA DANIELA. Să vă dea Dumnezeu sănătate! P.S. Pe fată o cheamă Teodora şi i-am ales acest nume pentru că s-ar traduce prin «Dar de la Dumnezeu»”, scrie pe profilul său de Facebook Leonard Negoiţescu, tatăl Teodorei.

Vă mai recomandăm: Ajutor pentru fetiţa cu mască de plastic! Click "Din inimă pentru copii” o ajută pe Cristina

Lecţia Aliei: o fetiţă de 5 ani, vindecată de o formă rară de cancer, îi ajută pe copii să lupte cu această boală necruţătoare

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite