Nouă arme descoperite ascunse într-un microbuz condus de un șofer bulgar, la intrarea în România

0
Publicat:

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, la intrare în țară, într-un microbuz condus de un cetățean bulgar, nouă arme ascunse sub bancheta mijlocului de transport. Se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În microbuz au fost găsite mai multe puști și pistoale. FOTO Poliția de Frontieră
În microbuz au fost găsite mai multe puști și pistoale. FOTO Poliția de Frontieră

S-a întâmplat în seara de marți spre miercuri, puțin înainte de miezul nopții.

„În jurul orei 23.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, șofer al unui microbuz înmatriculat în Bulgaria. În baza analizei de risc s-a efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate a autoturismului, un sac de culoare neagră în care se aflau mai multe bunuri. În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba de patru arme tip pușcă și  cinci pistoale, pe care șoferul autovehiculului nu le-a declarat”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cele patru puști găsite la verificări. FOTO Poliția de Frontieră
Cele patru puști găsite la verificări. FOTO Poliția de Frontieră

Nu avea acte pentru puștile și pistoalele pe care voia să le introducă în țară

Șoferul bulgar nu a putut prezenta documentele necesare care să îi permită deținerea armelor și introducerea lor în țară.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate poliţiştilor din cadrul structurii Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”,, mai precizează Poliția de Frontieră.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite