Nebunie pe şine: gări şi trenuri aglomerate în perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii sunt nevoiţi să stea pe culoare
Călătorii sunt nevoiţi să stea pe culoare

Călătorii sunt nevoiţi să stea în picioare pe culoare şi câteva ore, până ajung la destinaţie. Reprezentanţii CFR Călători Arad spun că persoanele care vor călători în aceste zile trebuie să se intereseze din timp de orarul trenurilor.

Aglomeraţie mare în aceste zile în gările din Vestul ţării, dar şi în trenuri. Arădenii care au de gând să plece din oraş în perioada următoare trebuie să îşi cumpere bilete din timp, pentru a fi siguri că prin un loc în tren. Deşi în fiecare an, de sărbători, reprezentaţii CFR spun că vor suplimenta vagoanele trenurilor de pe anumite rute, nici în această iarnă, aglomeraţia nu a putut fi eliminată. Peroanele staţiilor CFR s-au umplut de călători încă de acum o săptămână. Cel mai aglomerat tren este

Personalul cu regim de accelerat care merge de la Timişoara la Petroşani şi, în anumite zile, la Târgu Jiu. „Nu există an în care să mă duc cu trenul înainte de sărbători şi să nu fie aglomerat. Am fost de Crăciun în Parâng şi de Revelion mergem la Straja. Cu siguranţă că dacă voi pleca joi sau vineri voi sta în picioare pe culoar”, a spus Robert Anghel, călător. 

Culoare pline de călători
În aceste zile, şi trenurile care merg în judeţ sunt pline. „Compartimentele vagoanelor erau pline, iar holurile foarte greu de străbătut dintr-o parte în alta a vagonului”, a spus Camelia Potcoavă. Controlorii confirmă, la rândul lor, această situaţie. „Mereu este aşa. Sunt mulţi studenţi care se întorc acasă de sărbători”, a spus un controlor arădean. Călătorii nu se arătă deloc încântaţi de condiţiile de mers. „Am nimerit la clasa întâi, deşi nu am bilet aici. Îmi este practic imposibil să mă mut într-un vagon de clasa a doua. Am mers până în celălalt capăt al trenului, fără bagaje, să văd dacă mai este vreun loc liber, dar nicio şansă. Aşa am păţit şi de Paşte”, a spus Silvia Pop.

Mai multe  trenuri anulate
Reprezentanţii CFR Călători Arad au anunţat că, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai multe trenuri care circulă în judeţ sunt anulate. Astfel, în 31 decembrie şi în 1 şi 2 ianuarie va fi anulat Rapidul Bucureşti Nord-Timişoara Nord şi retur. Tot în 31 va fi anulat Rapidul Cluj Napoca-Timişoara Nord.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite