Luna august aglomerează frontierele din Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au venit concediile şi pentru românii plecaţi din ţară, astfel, că aceştia au început deja să revină acasă şi astfel începe aglomeraţia la vamă. De asemenea, mai sunt şi românii care pleacă în concediu în alte ţări.

Anul trecut, în această perioadă, frontiera Nădlac II de pe autostradă a fost trecută de peste 700 de mii de persoane. Anul acesta se aşteaptă la fel.

„În fiecare an reuşim să revenim în ţară doar în luna august. Uneori avem noroc şi nu stăm mult la intrarea în ţară. Depinde şi de ora la care ajungem”, spune Mirela Rusu.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
„Având în vedere că în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales cele din vestul şi sudul ţării”, au declarat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Pentru a evita aglomeraţia la frontieră, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad recomandă, ca întotdeauna, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea din cauza unui număr mare de călători într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Vă mai recomandăm: Doi şefi de la Poliţia de Frontieră Botoşani, puşi sub control judiciar de DNA după ce ar fi dispus unor subalterni să lase un şofer să circule fără permis

Canicula aduce restricţii de circulaţie pe drumurile care tranzitează 15 judeţe din vestul ţării


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite