Judeţul Arad începe să fie vizitat tot mai mult de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii au început să vină în număr cât mai mare în judeţul Arad. Cel puţin aşa reiese din datele culese de Direcţia Judeţeană de Statistică de la proprietarii diferitelor structuri de primire turistică din judeţ.

Este vorba despre hoteluri, moteluri, vile, cabane, pensiuni. În total, judeţul Arad a avut 12.398 de turişti. Potrivit datelor oficiale, cu 293 persoane mai multe decât din februarie 2013. Cei mai norocoşi au fost proprietarii de  moteluri, vile, cabane şi pensiuni, deoarece acestea au fost preferatele.

Concret, în februarie, s-au înregistrat doar 7.983 de sosiri în hotelurile de pe raza judeţului. Numărul lor este însă mult mai mic decât cel înregistrat în luna februarie a anului trecut (9.032 persoane). La pensiuni turistice a crescut însă cererea. Anul acesta, în februarie, s-au cazat 3.553 persoane, în condiţiile în care în 2013 s-au cazat, în perioada corespunzătoare, 2.527 persoane.

Îmbucurător este faptul şi că turiştii au ales să stea mai multe zile în judeţul nostru. Numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică din judeţ din februarie 2013 a fost de 17.001. În luna februarie 2014, numărul înnoptărilor a fost de 19.516.

Acest fapt a influenţat pozitiv şi afacerile locale. Pentru că indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a crescut de la 10,2% în februarie 2013 la 18,5% în februarie 2014.


În Arad sunt înregistrate 12.105 structuri de primire turistică. Dintre acestea, 9.032 sunt hoteluri, 53 de moteluri, 49 de vile turistice, 81 de cabane turistice, 2.527 de pensiuni turistice şi 293 de pensiuni agroturistice.

Turiştii care vizitează judeţul nostru sunt atraşi de mai multe obiective. Cei care doresc să afle care sunt acestea pot accesa http://www.comoaranoastra.ro/judetul/arad/obiective_turistice

Mai puteţi citi: FOTO Mănăstirile Hodoş Bodrog, Gai, Bezdin, Feredeu şi Bazilica Maria Radna îşi aşteaptă credincioşii de Paşte

Credincioşii care aleg să participe la slujba de Înviere la o mănăstire din judeţul Arad au de unde alge. Trebuie însă să ştie că nici o mănăstire nu oferă locuri de cazare.

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Comorile judeţului Arad: Mănăstirile Maria Radna şi Hodoş - Bodrog, locuri atinse de Duhul Sfânt

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite