Ingineri auto, despre cazul de la Arad: „A fost ceva premeditat. Nu are cum să explodeze după pornire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masina explodata parcare supermarket Arad FOTO aradon.ro
Masina explodata parcare supermarket Arad FOTO aradon.ro

Ioan Crişan (66 de ani), un cunoscut om de afaceri din Arad, a murit sâmbătă dimineaţa după ce autoturismul său a explodat într-o parcare. Crişan are afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România.

Bubuitura s-a auzit până la UTA. Ioan Crişan conducea un Mercedes. Potrivit martorilor, parte din geamurile de la etajul 1 al blocului Z 11 s- au spart în urma exploziei maşinii la ieşirea din parcarea de la PROFI.

O echipă de specialişti de la Bucureşti, din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor ajunge la Arad pentru a sprijini ancheta.

Potrivit Digi 24, surse din cadrul anchetei ar fi afirmat că s-au găsit urme de praf de puşcă, iar martorii ar fi simţit un miros specific după explozie. Totuşi, specialiştii SRI exclud varianta atentatului.

Mai mulţi ingineri care lucrează în industria auto, pe segmentul de maşini Mercedes, au declarat pentru „Adevărul” că un autoturism ca cel condus de omul de afaceri Ioan Crişan nu poate exploda la scurt timp după pornire decât dacă este ceva „premeditat”.

„La scurt timp după pornire, nu are cum să explodeze. mai ales dacă este o maşină diesel. Chiar dacă este o maşină pe benzină, ia foc, dar nu explodează instantaneu. Şoferul are timp să se autoevacueze”, spune unul dintre specialişti.

„A fost ceva premeditat”, spune un alt inginer cu experienţă în industria auto.

Masina explodata parcare supermarket Arad FOTO aradon.ro

 Maşina explodată sursa: aradon.ro

Cine este Ion Crişan

Ioan Crişan a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere. Practic, Crişan a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu. În 2013, Crişan declara pentru „Adevărul”  că are 22 de bazine, din care 15 erau pline cu somni de diferite dimensiuni, de la 250 g la 15 kg. Ioan Crişan mai spune atunci că a făcut investiţii şi a modernizat şi automatizat ferma.

Ioan Crisan masina explodata Arad FOTO Adevărul

Crişan (foto sus) a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro. Cu aceşti bani a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.  Fabrica de cânepă din Iratoşu, unde se află crescătoria de somni africani, s-a deschis în anul 1930, devenind în timp una dintre cele mai renumite din ţară. Se semănau cam 600 de hectare de cânepă, prin contractare cu satele din jur, Iratoşu, Turnu şi Dorobanţi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma deţinută de Crişan, Crimatex SRL, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi, o cifră de afaceri de trei milioane de lei şi un profit de 57.000 de lei. În 2019, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, Crimatex a avut pierderei de peste 400.000 de lei. În 2017 şi 2018, firma lui Crişan a raportat, însă, un profit de peste 500.000 de lei.

Citeşte şi:

Deputatul Sergiu Bîlcea, prima reacţie după moartea suspectă a fostului socru, în urma unei explozii

Momentul în care bolidul omului de afaceri Ioan Crişan sare în aer la Arad VIDEO

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite