FOTO Un profesor de religie a făcut o pasiune pentru pasărea adusă prima dată în Europa de către Alexandru Macedon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul îngrijeşte zeci de papagali
Bărbatul îngrijeşte zeci de papagali

Un profesor de religie din localitatea arădeană Caporal Alexa şi-a descoperit în urmă cu câţiva ani o mare pasiune. Este voba despre creşterea mai multor specii de papagali.

Păsările i-au devenit dragi în momentul în care un papagal rătăcit a  poposit în curtea sa.

„Am găsit un papagal în curte şi m-am hotărât să îl îngrijesc. Aşa am descoperit cât de interesante sunt aceste păsări şi m-am hotărât să le înmulţesc. La început i-am cumpărat o pereche, pe urmă am mai cumpărat şi alţii şi aşa am ajuns să am 70 de papagali din mai multe specii. Cei mai mulţi sunt peruşi”, spune Pavel Grecu.

Când nu este la biserică sau la şcoală, Pavel are grijă de păsări, el le-a amenajat şi o volieră. „Numai eu am grijă de ele. Nu îmi place să le las în grija altor persoane. Rar când sunt plecat las porţia de mâncare pentru ele la familie. Îmi plac foarte mult”, afirmă Pavel Grecu. De câteva zile acesta are în colecţia lui de papagali şi pe „Marele Alexandru” pe care l-a numit Paco.

„Am înţeles că este un papagal vorbitor. Acum abia se obişnuieşte cu noua locaţie. Papagalii sunt păsări pretenţioase. Nu le place să fie mutate dintr-un loc în altul sau să fie deranjate”, mai mărturiseşte Pavel.

Până acum bărbatul care are 38 de ani spune că doar a investit în păsări. De exemplu specia „Marele Alexandru” costă între 800 -900 de lei. De obicei pentru mâncare dau în schimb pui de papagali şi aşa întreţinerea costă mai puţin. Pe viitor mă gândesc să-i comercilizez şi eu dacă îi voi înmulţi”, mai spune bărbatul.

Marele Alexandru este o pasăre de companie extrem de iubită şi apreciată peste tot în lume. Este printre primii papagali domesticiţi, cu o vechime în acest domeniu ce depăşeşte 2000 de ani. Alexandru Macedon este cel care a adus în Europa  mirifica pasăre, papagalul fiind oferit în dar înalţilor conducători sau feţe nobiliare.

În fapt, multe secole de atunci încoace, Marele Alexandru a fost febleţea aristocraţiei, singura care avea privilegiul să se bucure de această nestemată verde a lumii păsărilor.

Vă mai recomandăm: Vasluianul care ghiceşte viitorul cu ajutorul a doi papagali

Târgu-Mureş: Afacere de criză: hrană pentru papagali
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite