FOTO Primele două tramvaie Imperio sunt în probe. Arădenii vor putea circula cu ele din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imperio a ieşit la probe
Imperio a ieşit la probe

Primele două tramvaie Imperio din cele şase cumpărate de municipalitate au ieşit joi pe linie. Tramvaiele au putut fi văzute în oraş astăzi, imediat după livrare, însă o perioadă vor fi în probe. Din luna decembrie, arădenii vor putea călători cu ele.

În 13 iunie, conducerea Primăriei a semnat cu Astra Vagoane Călători contractul de achiziţie a şase tramvaie noi, model Imperio, realizat cu licenţă Siemens. Celelalte patru garnituri contractate vor fi livrate anul viitor.

Valoarea achiziţiei este de 8,3 milioane de euro cu TVA inclus, mai mică decât estimările făcute înainte de licitaţie, când suma anunţată era de 9,4 milioane de euro. De altfel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Astra Vagoane Călători, Valer Blidar, a declarat că a oferit “un preţ promoţional”. “Este o zi importantă pentru noi. Am oferit un produs de top şi sperăm ca pasagerii din Arad să fie mulţumiţi de condiţiile oferite”, a declarat Valer Blidar.

La rândul său, primarul Gheorghe Falcă a punctat importanţa modernizării infrastructurii de tramvaie, dar şi achiziţia acestor tramvaie produse la Arad. “În anul 2004 nimeni nu a crezut că într-un timp relativ scurt, de zece ani, vom reuşi să modernizăm infrastructura şi să achiziţionăm aceste tramvaie de ultimă generaţie. Ţin să le mulţumesc viceprimarilor şi consilierilor municipali care au susţinut aceste proiecte. Doresc să îi mulţumesc lui Răzvan Popa, fost director tehnic al primăriei pentru implicare. Din anul 1982 municipalitatea arădeană nu a mai achiziţionat tramvaie noi”, a declarat Gheorghe Falcă.

La evenimentul de predare au luat parte consilieri locali, deputata Claudia Boghicevici, preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

Conform producătorilor, Imperio are cel mai mic consum energetic din lume pentru tramvaiele din clasa sa, respectiv de 0,63 de KW pe kilometru. Spre comparaţie, tramvaiele care circulă acum în oraş consumă de patru ori mai mult.
 

Vă mai recomandăm: 

La Arad se va circula cu şase tramvaie Imperio. Acestea au cel mai mic consum de electricitate din lume

Imperio, cel mai luxos tramvai din lume a ieşit la prezentare pentru arădeni

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite